Naar cookieinstellingen
herfsttaartje

Herfsttaartjes met noten en karamel van Robèrt van Beckhoven

Deze taartjes zijn ook als taart te maken. Maar taartjes eten minstens zo makkelijk, aldus Robèrt van Beckhoven. Zelf karamel maken is niet moeilijk, maar u  moet wel goed opletten. Het kan heel snel aanbranden of de suiker kan kristalliseren. Robèrt gebruikt de karamel op zijn herfsttaartje met noten.

Ingrediënten voor het boterdeeg

  • 250 gram bloem
  • 150 gram zachte boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snuf zout
  • merg van 1 vanillestokje
  • Extra nodig
  • plasticfolie

Bereidingswijze:

Meng de bloem met de boter, de suiker, het ei, het zout en de vanille kort tot een homogeen deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

Ingrediënten voor de fragipane:

  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram suiker
  • 125 gram amandelmeel
  • 2 gram citroenrasp
  • 2 eieren
  • 40 gram bloem, gezeefd

Bereidingswijze:

Draai de boter tot een witte massa in de keukenmachine. Meng de suiker en het amandelmeel eerst goed door elkaar en vervolgens door de boter. Meng de citroenrasp en de eieren erdoorheen en spatel vervolgens de bloem kort door het beslag. U kunt de frangipane maximaal een week in de koelkast bewaren.

Ingrediënten voor de karamel:

  • 120 milliliter slagroom
  • 10 gram honing
  • 90 gram suiker

Bereidingswijze

Klop de slagroom met de honing op tot yoghurtdikte. Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een grote pan op laag vuur. Voeg de opgeklopte slagroom toe en kook de karamel al roerende 3 minuten.

Ingrediënten voor de gekaramelliseerde noten:

  • 20 milliliter water
  • 50 gram suiker
  • 150 gram gemengde noten (bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten, pecannoten)
  • 5 gram zachte boter

Bereidingswijze:

Kook het water met de suiker. Voeg na 1 minuut de noten toe. Blijf op een laag vuur roeren tot al het vocht is verdampt. Smelt in een andere pan de boter en voeg de noten toe. Karamelliseer de noten door langzaam te roeren; de suiker smelt en wordt bruin. Stort de noten op een bakpapier of bakmatje en laat afkoelen.

Ingrediënten voor de afwerking van de taartjes:

  • 60 gram noten, in stukjes

Extra nodig

  • deegroller
  • 8 taartringen van 8 centimeter Ø en 2,5 centimeter hoog
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 180 ⁰C.

Rol het deeg uit tot ongeveer 2,5 millimeter dik en steek plakjes uit die iets groter zijn dan de taartringen. Leg de plakjes boterdeeg in de taartringen en druk voorzichtig aan. Snijd het overtollige deeg af en prik de bodem een paar keer in met een vork. Zet de taartringen op de bakplaat. Vul ze met de frangipane en verdeel er de gehakte noten over. Bak de taartjes 15 minuten in de oven.

Vul de taartjes zodra ze uit de oven komen tot aan de rand met de karamel en laat volledig afkoelen. Maak af met de gekaramelliseerde noten.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.