Naar cookieinstellingen

Herfst risotto van Mounir Toub

Mounir maakt geïnspireerd op al het moois wat de herfst brengt een herfst risotto. Hij verwerkt er kastanjes en bospaddenstoelen in. Maak de paddenstoelen goed schoon, maar niet met water. Ze absorberen het water anders op. Bak ze vervolgens in een droge pan en voeg later wat olie toe. Van de steeltjes en restjes van de paddenstoelen maak Mounir bouillon. En in die bouillon kookt hij de kastanjes. Zo is de cirkel rond.

Ingrediënten (voor 4 personen):

Voor de paddenstoelenbouillon:

  • 2 liter water
  • 500 paddenstoelen
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gekookte kastanjes
  • 1 rode ui
  • zout, versgemalen peper

Voor de gebakken paddenstoelen:

  • 500 gram paddenstoelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • zout, versgemalen peper

Voor de risotto:

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter paddenstoelen bouillon
  • 100 gram gekookte kastanjes
  • 50 gram hazelnoten
  • 200 gram paddenstoelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram risotto rijst
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • truffelolie
  • 2 eetlepels cacao poeder

Bereidingswijze:

Van de paddenstoelenbouillon:

Snijd de rode ui en knoflook grof en maak de paddenstoelen schoon. Bewaar de steeltjes voor de bouillon.

Verwarm in een pan de olie en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de tijm, rozemarijn en paddenstoelen toe en bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens de gekookte kastanjes en water toe en breng aan de kook. Houdt het geheel 30 minuten op een laag vuur tegen de kook aan en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Haal de kastanjes eruit. De bouillon gebruikt u straks voor de risotto.

Van de gebakken paddenstoelen:

Snijd de schoongemaakte paddenstoelen in gelijkmatige stukken. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag en bak de paddenstoelen op hoog vuur voor een minuut of 3. Voeg vervolgens 2 takjes tijm toe en daarna 2 eetlepels olie en 1 eetlepel roomboter. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Van de risotto:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Pel en snipper de rode en knoflook fijn. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en snijd de kastanjes in blokjes.

Rooster de hazelnoten op een bakplaat voor een minuut of 12 in de voorverwarmde oven op 160 graden. Laat ze vervolgens afkoelen.

Verhit in een diepere ruime pan een beetje olie en smoor de ui en knoflook. Voeg vervolgens de risotto toe en bak op een laag vuur voor een minuut of 4 tot de risotto glazig is. Blus de risotto met de bouillon. Voeg pas weer de volgende schep bouillon toe als de ander is opgenomen. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is.

Voeg de kastanjes, paddenstoelen (laat eventueel iets over voor de garnering), een eetlepel crème fraîche en geraspte Parmezaanse kaas toe en meng door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat nog 3 minuten rusten.

Strooi in een diep bord een klein beetje cacao en doe de risotto hier bovenop. Garneer met de overige gebakken paddenstoelen en kastanjes en doe er nog wat Parmezaanse kaas over.

(Bron: Mounir Toub)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.