Hartige taartjes met Cajunvulling van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 29 maart 2019
In New Orleans wordt genoten van lekker eten en er zijn ook tegenwoordig nog veel Cajun-invloeden terug te vinden in de keuken. Robèrt maakt lekkere Cajun-hapjes, geïnspireerd op New Orleans. Een soort tapas, maar dan Cajun-style.
Ingrediënten:
Voor het croûte-deeg:
- 375 gram bloem
- 100 gram boter (koud in blokjes)
- 2 eidooiers
- 8 gram zout
- Ca. 160 gram water
Voor de vulling (naar smaak):
- Kipfilet in blokjes (maar mag ook bijvoorbeeld gehakt zijn, of vegetarisch)
- Zakje Cajun kruiden (of anders gemarineerd als u dat lekkerder vindt)
- Geraspte oude kaas (naar smaak) om te gratineren
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten voor het deeg goed door elkaar tot er een samenhangend deeg ontstaat. Rol het in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.
Haal het deeg uit de koeling. Op maat snijden voor een bakblik (bodem en zijkanten) als u 1 taart wilt, of gebruik muffinvormpjes voor eenhapstaartjes. Bak ze 20 minuten op 180 graden.
Ondertussen maakt u de kipfilet-vulling in Cajunkruiden en wat kidneybonen erdoor.
Vul de taart(jes) met het kipmengel en rasp er wat oude kaas over. Sluit het taartje eventueel af met een dekseltje van deeg. Klop een ei los met wat water en bestrijk het deeg met het ei. Bak het croûte-deeg in een uur gaar in de voorverwarmde oven. Los de taartjes en laten afkoelen op een rooster.
(Bron: Robèrt van Beckhoven)