hartige taart

Hartige taart van Robèrt van Beckhoven

Een hartige taart of quiche kunt u vullen met allerlei soorten (vergeten) groenten. Robèrt maakt hem in dit geval met onder andere courgette, paprika, aubergine, champignons en broccoli. Maar u kunt hem aanpassen naar uw persoonlijke smaak of aanvullen met ingrediënten die u nog in de koelkast heeft. Of wat u vers uit de tuin toevoegt.

Ingrediënten (voor 4-6 personen):

  • blikje croissantdeeg XL
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 1/2 rode paprika
  • een kwart stronk broccoli
  • handvol champignons
  • 200 ml slagroom of crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • zout en peper
  • olie
  • boter

Extra nodig:

  • 1 vel bakpapier
  • quiche- of taartvorm met een diameter van 28 centimeter
  • koekenpan
  • schaaltje
  • vork of garde

Bereidingswijze:

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette, aubergine en paprika in blokjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de champignons in plakjes. Kook de broccoli 5 minuten voor. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bodem van de vorm en sluit de ring. Beboter dan de zijkanten. Rol het croissantdeeg uit en plak alle stukjes aan elkaar over de bodem en de randen van de vorm, zodat u een ‘lege’ quiche heeft. Zorg dat de randen elkaar goed overlappen.

Verwarm in een koekenpan een flinke scheut olijfolie. Bak alle groenten in de olie voor 5 minuten. Voeg peper, zout en broccoli toe en bak voor nog eens 3-5 minuten. Vul de lege quiche met alle groenten. Mix in een schaaltje de eieren met de slagroom of crème fraîche, peper en zout en de helft van de kaas. Giet dit over de groentes. Strooi de rest van de kaas erover en zet de hartige taart in de oven. Bak de quiche 30 à 40 minuten. Heerlijk met een verse salade erbij.

Bron: Robèrt van Beckhoven. De foto is ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie