Hartige muffin en Antilliaanse kipvleugels van Antoine en Shirma
Publicatiedatum: 2 april 2019
Antoine Hermans en Shirma Rouse hebben de handen ineen geslagen en een diner samen georganiseerd. Die samenwerking bevalt goed en in Tijd voor MAX doen ze het nog een keer over. Antoine maakt een hartige muffin met manchego, geitenkwark en koriander. Shirma maakt Antilliaanse kippenvleugeltjes met koolsla.
Ingrediënten (voor 20 stuks):
- 4 eieren
- 100 gram bloem, gezeefd
- 100 gram boekweitmeel, gezeefd
- 10 gram bakpoeder
- 400 gram geitenkwark
- 150 gram manchego, geraspt
- 1 eetlepel chilipoeder
- 0,5 bosje koriander, fijngehakt
- 20 gedroogde tomaten
- 20 plakjes chorizo
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Vermeng het boekweitmeel met de bloem. Voeg de eieren, bakpoeder en de kwark hieraan toe. Meng dit tot een glad geheel. Spatel de manchego door het beslag. Zo ook de koriander en het chilipoeder. Maak het geheel op smaak met peper en zout.
Vul 20 muffinvormpjes af met de gedroogde tomaat en een plakje chorizo. Vul het vormpje voor 2/3 af met het beslag. Bak de hartige muffins in 15 minuten af op 200 graden.
Ingrediënten coleslaw:
- 1 spitskool fijn gesneden
- 500 wortels geraspt of julienne
- 1 ui kleine blokjes
- 1/2 paprika groen en rood fijn gesneden
- rozijnen
- 50 milliliter azijn
- augurk in blokjes potje
- 2 eetlepels milde mosterd
- zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels rietsuiker
- 1 eetlepel droge of verse peterselie
Bereidingswijze:
Maak een dressing van de mosterd, azijn en rietsuiker. Men alle ingrediënten door elkaar en meng de dressing erdoor.
Ingrediënten voor de Antilliaanse kipvleugels:
- 1 kilo kipvleugels
- 50 milliliter ketjap manis
- 50 milliliter ketchup
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel chili
- 1/2 theelepel 5-spices
Bereidingswijze:
Meng de kruiden met de ketjap en ketchup en marineer de kipvleugels hierin. Bak de kipvleugels in olie, heerlijk met de coleslaw.
(Bron: Antoine Hermans en Shirma Rouse)