Duur 12:44
Gepubliceerd op 29 december 2017

Hartige maaltijdteefje

Een maaltijdteefje kent u misschien nog niet. Het is hetzelfde principe als het bekende wentelteefje, maar dan hartig. Ideaal om het ‘oude’ brood op te maken. Sandra maakt een hartig maaltijdteefje met avocado en geitenkaas.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • verse basilicum
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 4 dikke sneden boerenbrood
  • 2 eieren
  • 100 milliliter melk
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gram geraspte geitenkaas

Bereidingswijze:

Verhit de grillpan. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette. Bestrijk de courgette met olie en gril om en om circa 5 minuten. Bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten circa 1 minuut. Pel en snijd de knoflook. Pureer de knoflook, basilicum, olijfolie en pijnboompitten met een staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de avocado. Snijd de avocado in blokjes. Snijd de tomaat kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng met de avocadoblokjes.

Kluts de eieren in een diep bord en voeg de melk en de pesto toe. Snijd dikke plakken van het brood en wentel ze door het eimengsel.

Smelt de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes in circa 4 minuten om en om goudbruin. Beleg de wentelteefjes met courgette en de avocado- en tomatenblokjes. Bestrooi met de geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

    Hombergh5 says:

    Prachtige wentelteefjes! Maar ik ben het meest benieuwd naar de grillpan. Wat is het merk en waar kan ik die bestellen?
    Dank!

      CaroFrieda says:

      die wentelteefjes zien er heerlijk uit en smaken ook zalig, maar graag het merk van de grillpan……daar ben ik ook benieuwd naar.

      Danielle10 says:

      Ik denk van le creuset

Bekijk ook

Meer