Naar cookieinstellingen
Haringsalade

Haringsalade van Robèrt van Beckhoven

Deze haringsalade kunt u serveren bij een barbecue of als lunchgerecht. Serveer er dan wat brood bij. De combinatie van de haring, appel, augurk en bietjes geeft deze salade een fris, zoetzure smaak. Tip van Robèrt, maak hem niet te vast, dus wees voorzichtig met de mayonaise.

Ingrediënten:

  • 150 gram vastkokende aardappelen
  • 150 gram haring
  • 100 gram zoetzure augurken, uitgelekt
  • 150 gram appel (goudreinet), klokhuis verwijderd en geschild
  • 100 gram gekookte bietjes,uitgelekt
  • 1 klein ui, ragfijn gesnipperd
  • mayonaise
  • fijne mosterd
  • zout en peper

Voor de garnering:

  • groene sla
  • (zilver)uitjes

Bereidingswijze:

Snijd de aardappelen brunoise (in kleine blokjes), eerst in plakjes van ongeveer 5 millimeter dik, gebruik hiervoor eventueel een mandoline. Snijd de plakjes vervolgens in reepjes van 5 millimeter breed en de reepjes weer in blokjes van 5 millimeter. Zet op in koud water met zout en kook in ongeveer 3 minuten beetgaar. Spoel koud af en laat drogen op een theedoek.

Controleer de haring op graten. Snijd 100 gram brunoise en houd 50 gram apart voor de garnering.

Snijd ook de augurken en de appel brunoise, de augurken iets kleiner dan de appels en de aardappels. Dep eventueel overtollig vocht van de augurken.

Snijd tot slot de bietjes brunoise. Spel af met koud water, zodat ze niet al te veel kleur afgeven.

Meng eerst de blokjes augurk en appel met de ui. Meng dan voorzichtig de blokjes haring en aardappel erdoorheen. Maak alles aan met mayonaise, roer eventueel een beetje warm water door de mayonaise om hem nog wat af te slappen. Gebruik net genoeg om de massa samenhang te geven, hij moet niet te vast zijn. Breng op smaak met mosterd, zout en peper.

Voeg de blokjes biet op het allerlaatste moment toe, houd ongeveer  1/4 apart voor de garnering.

Presenteer de haringsalade op een serveerschaal.

Breng rondom de salade naar eigen smaak en inzicht een decoratieve rand garnituur aan, bijvoorbeeld met (eikenblad)sla, stukjes haring, achtergehouden bietjes en (zilver)uitjes.

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (8)

    joreijn says:

    Ik wil dit soort recepten graag uitprinten om in mijn map op te bergen zodat ik het nog eens kan maken
    Maar hoewel alle linkjes zoals Facebook WhatsApp Twitter enzovoort wel werken is het mij nog nooit gelukt om te printen.
    Jammer

      MiekeH says:

      Ik typ mijn eigen recepten en de recepten van internet ,die ik wil bewaren of aan wil passen, in word bestandjes en sla ze op in een aangemaakte kookboek map.

      MAX Vandaag says:

      Beste joreijn, bedankt voor uw reactie. Wat jammer dat het printen niet lukt. We hebben het bekeken en technisch werkt het wel. Naast de tip van MiekeH zou u bijvoorbeeld ook nog de tekst van de pagina kunnen kopiëren en in een word-document plakken. Dan kunt u het hopelijk alsnog uitprinten.

      Vrije vrouw says:

      U kunt het recept delen naar uw eigen emailadres en het daar markeren met een ster, zo kunt u het altijd terugvinden.

      Juultje40 says:

      Je kunt de tekst kopieren, plakken in Word en printen.

    MiekeH says:

    Word in deze salade zure haring gebruikt of zoute?
    Zelf maak ik deze salade meestal met brunoise gesneden Gelderse gekookte worst of zure haring.

      MAX Vandaag says:

      Beste MiekeH, bedankt voor uw reactie. We hebben het nagevraagd en het gaat om verse haring. Maar als u normaal graag zure haring, kan dat ook.

    johanna78 says:

    Joreijn.
    Uitprinten gaat heel gemakkelijk.
    Centreren (blauw maken) , r. muisknop klikken op kopieren, ga naar Word en met r. muisknop klikken op plakken. Klik daarna op printen.
    Op deze manier hoef je de bijbehorende inktvretende foto niet te kopieren. Foto kan je deleten door met je cursor op de foto te gaan staan en dan klikken op delete. Veel succes.

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.