Naar cookieinstellingen
hapjes

Hapjes van Janny

Eten = delen. Eten verbindt dus zet met gasten de tafel heerlijk vol met allerlei hapjes zodat iedereen kan kiezen wat hij lekker vindt.

Ingrediënten voor tonijnboter:

  • 1 blikje tonijn op water
  • eventueel 1 ansjovis filet
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 1-2 augurkjes

Bereidingswijze:

Laat de tonijn uitlekken. Hak de ansjovis klein. Meng de ansjovis met de zachte boter en de ansjovis. Hak de augurken klein en meng dit hierdoor. Deze boter is ook lekker op wraps. Strijk de boter erop. Bestrooi eventueel extra met augurk en snijd als hapje bij een glaasje wijn of fris in 2 centimeter brede plakken. Steek er een cocktailprikker door.

Ingrediënten voor de garnalen crostini (12 stuks):

  • 12 plakjes baguette
  • 200 gram roze garnalen
  • 1 dessertlepel mierikswortel
  • 2 eetlepels crème fraîche of zure room
  • 1 dessertlepel mayonaise
  • zwarte peper
  • dille

Bereidingswijze:

Rooster de plakjes baguette. Roer intussen mierikswortel crème fraîche of zure room en mayonaise door elkaar en schep de garnalen hierdoor. Verdeel over de geroosterde plakjes brood en garneer met dille. Bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Ingrediënten voor de crostini met paddenstoelen (12 stuks):

  • 1 grote bol mozzarella, in dunne plakken
  • 12 plakken ciabatta
  • enkele takjes peterselie, gehakt
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 250 gram gemengde paddenstoelen, schoongemaakt
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • scheut witte wijn of Marsala
  • zout, peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de mozzarella in zo dun mogelijke plakken. Hak de peterselie. Leg de mozzarella op de plakken ciabatta. Pel en snipper de knoflook. Maak de paddenstoelen schoon met een doekje of borsteltje en snijd ze eventueel klein. Verwarm wat olie in een pan en fruit hierin de knoflook ca. 30 seconden. Voeg de stukken paddenstoel toe en bak al omscheppend ongeveer 3 minuten. Voeg dan een scheut wijn of Marsala toe en laat de paddenstoelen nog enkele minuten fruiten onder zo nu en dan roeren tot al het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Bak intussen de plakken ciabatta met de mozzarella krokant en tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met wat peper en schep de paddenstoelen op de crostini. Bestrooi met gehakte peterselie.

Ingrediënten voor de rosbiefrolletjes (12 stuks):

  • 12 plakjes rosbief
  • 5 eetlepels pesto
  • 30-40 gram rucola

Bereidingswijze:

Bestrijk de plakjes rosbief met pesto en leg onderaan elk plakje wat blaadjes rucola die aan beide kanten iets uit mogen steken. Rol de plakjes op.

Ingrediënten voor sla blaadjes met selleriesalade:

  • 2 little gem kropjes
  • 150 gram selleriesalade
  • stuk (groene) appel
  • 2 eetlepels walnoten
  • bieslook

Bereidingswijze:

Maak de blaadjes van de kropjes los en was en droog ze. Maak de sellerie aan met kleine blokjes appel en de verbrokkelde walnoten. Schep in de blaadjes en garneer met bieslook.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.