Duur 01:48
Gepubliceerd op 8 november 2016

Hamburger met uienmarmelade van Antoine

Wie aan Amerika denkt, denkt aan hamburgers. Antoine Hermans maakt heel toepasselijk op deze verkiezingsdag zijn variant op de hamburger met een speciale uienmarmelade en schuim van Parmezaanse kaas.

Ingrediënten:

Van de hamburger:

  • 500 gram tartaar van Creekstone beef
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 0,5 ei
  • handje paneermeel
  • chilipeper
  • zout

Voor de uienmarmelade:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 rode uien, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 200 milliliter rode wijn
  • blaadjes van 2 takjes tijm
  • anijszaad

Voor de Parmezaanschuim:

  • 2 deciliter volle melk
  • scheutje slagroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes gepofte knoflook
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • peper en zou

Bereiding:

Van de hamburger:

Meng de ingrediënten door de tartaar en vorm hamburgers. Leg de burgers 5 minuten in een rookoven. Laat de burgers afkoelen en rusten en grill ze vervolgens om en om aan in een grillpan.

Van de uienmarmelade:

Verwarm de olijfolie en bak de ui met de knoflook en anijszaad zachtjes 2 minuten aan. Zet het vuur laag en laat het mengsel een half uur met het deksel op de pan gaar stoven. Roer af en toe om. Voeg de suiker, de wijn toe en de tijm toe en laat al roerend helemaal inkoken tot de suiker gaat karamelliseren. Breng op smaak met peper en zout en laat helemaal afkoelen.

Van de Parmezaanschuim:

 

Zet de melk op zacht vuur en voeg de overige ingrediënten toe. Laat dit een half uur zacht trekken. Zeef de melk en laat afkoelen. Schenk de melk in een melkopschuimer en laat draaien tot het een schuim is.

(Bron: Antoine Hermans)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer