Haagse bluf met papaja-mango chutney van Mounir Toub
Publicatiedatum: 1 november 2019
Mounir maakt Haagse bluf, maar vervangt het bessensap door rode bietensap en serveert er een pittig fruitige en kruidige papaja-mango chutney bij.
Ingrediënten:
Voor de Haagse bluf:
- 1 dl rode bietensap
- 70 g eiwit
- 100 g suiker
Voor de papaja-mango chutney:
- ½ papaja
- 1 mango
- 1 witte ui
- 1 teentje knoflook
- 3 el olijfolie
- 1 rode peper
- 2 cm gember
- 4 takjes dragon
- 2 takjes munt
- 1 kruidnagel
- 150 g suiker
- 1 mespuntje cayennepeper
- 1 el citroensap
Bereidingswijze:
Van de Haagse bluf:
Vermeng het sap met het eiwit en suiker en klop (in de keukenmachine) op tot het stevig is. Serveer direct.
Van de papaja-mango chutney:
Schil de papaja en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peper in dunne ringen. Schil de gember en snijd de gember fijn. Pluk de dragon en munt bladeren van de takjes en snijd in dunne repen. Verhit olie in een pan en fruit de papaja, mango, knoflook en de ui. Voeg de peper en gember toe aan de mango en laat circa 30 minuten op laag vuur koken. Voeg de kruidnagel en suiker toe en laat ze 10 minuten mee koken. Breng de chutney op smaak met cayennepeper en citroensap en laat nog circa 10 minuten inkoken tot jam-dikte. Voeg gesneden dragon en gesneden munt toe en laat afkoelen.
(Bron: Mounir Toub)