Groentegröstl
Röstl is veel te vinden op de Oostenrijkse menukaart. Wie van groenten en aardappelen houdt, komt volledig tot zijn recht. Want het zijn de hoofdbestanddelen van dit gerecht. Mounir maakt de röstl met paksoi en paprika en maakt het af met een spiegelei.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 1 rode ui
- 1 groene paprika
- 1 paksoi
- olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- klontje boter
- peper, zout
- 50 gram geraspte jonge kaas
- 2 eieren
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Snijd de aardappel in plakken van circa 1 centimeter dikte en kook ze circa 5 minuten. Giet af.
Pel en snipper de ui. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Halveer de paksoi, verwijder de kern en snijd de paksoi in reepjes.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de groente met de oregano circa 5 minuten. Schep de gebakken groente op een bord en bewaar.
Smelt een klontje boter in dezelfde pan en bak de aardappelschijfjes in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Voeg de groente toe en verwarm kort door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel met een spatel de aardappel en groente en bestrooi met de kaas. Laat in circa 2 minuten smelten.
Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak in circa 4 minuten 2 spiegeleieren. Verdeel de gebakken aardappel met groente en kaas over borden en leg er een spiegelei op.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Mounir, Röstl bestaat niet, noch in Oostenrijk, noch in Zwitserland noch in Duitsland. Het gerecht heet Rösti, en wordt altijd gemaakt van geraspte aardappelen. Het is de bedoeling dat de aardappel door het zetmeel, dat vrijkomt bij het raspen, aan elkaar plakt. Reibekuchen wordt het ook wel genoemd, daar worden wel eieren bij gebruikt, en is heerlijk als je het goed klaarmaakt. Jouw gerecht, is vast en zeker lekker, maar noem het dan anders, ook geen groenteGröstl. Was die G een typefout bij jou? Of was dat weer een nieuw bedachte naam? Groet, Nebula.
Beste,
Gröstl, met G, is een eeuwenoud Oostenrijks gerecht dat gemaakt wordt met de restjes uit de keuken.
Het kan zoals hierboven maar ook met spek, of champignons of wat je zelf staan hebt.
Alvorens te reageren, mss beetje beter zoeken?
Grtjs
Luc
OK, ik geef toe dat ik Gröstl niet kende. Je bent nooit te oud om te leren. Groetjes en geniet, net zoals ik, van de lekkere recepten van Max.
Beste Mounir,
Zou je alsjeblieft geen ringen willen dragen om je vingers als je kookt dit in verband met eventuele bacteriën onder de ring het ziet er ook echt goor uit. Verder doorgaan ik kijk graag.
Grt Raymon
Hallo Mounir,
Vandaag het recept gemaakt met deaardappelschijfjes en paksoi, rode ui, paprika ( rood )en gebakken ei.
Het was heerlijk en ga ik zeker nog een keer maken.
Ik heb de paksoi niet over de gebakken aardappeltjes gedaan maar apart gehouden.
Lekker zonder vlees.
Groeten Indiana