Groentecurry met ei van Janny
Publicatiedatum: 30 januari 2017
We moeten meer groente eten en wat minder vlees. Dat is niet alleen goed voor onszelf maar ook voor het milieu. Ei is een makkelijk en lekker. Het is ook nog eens betaalbaar en een volwaardig eiwit en dus ook prima geschikt om een hoofdgerecht mee te maken. En heerlijk in deze groentecurry.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 teen knoflook
- 2 centimeter gemberwortel
- 2 rode pepers
- 200 gram krielaardappelen
- 1 kleine courgette
- 1 dunne winterwortel
- 200 gram haricots verts of sperziebonen
- 200 gram bloemkool- of broccoliroosjes
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel gemalen geelwortel
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 3 gedroogde citroenblaadjes
- 1 blik kokosmelk (4 deciliter)
- 4 -6 eieren
- grote bos koriander
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel vissaus
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil het stuk gemberwortel en rasp de gember. Was de pepers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
Was de krieltjes en kook ze 1 minuut voor.
Maak de groente schoon en snijd de courgettes en winterwortel in plakken, laat de haricots of sperziebonen heel.
Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook met de specerijen en reepjes peper. Voeg de citroenblaadjes en kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg eerst de plakjes winterwortel en aardappelen toe, 2 minuten later de bloemkoolroosjes en weer 2 minuten later de haricots of sperziebonen en courgetteplakjes. Laat alles 10 minuten zachtjes koken.
Kook intussen de eieren 7 minuten en laat ze onder de koude kraan schrikken. Pel en halveer de eieren. Was en droog de koriander en hak de blaadjes grof. Voeg vlak voor het serveren citroensap, vissaus en de helft van de koriander toe. Schik de eieren op de curry en bestrooi met de rest van de koriander.
(Bron: Janny van der Heijden)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Heerlijk recept.
Zonder pakjes en zakjes.
Daar ben ik een fan van.
Terug naar vroeger want toen werd dat vergif niet verkocht en aten we lekker.
Er komen in Nederland steeds meer alleenstaande,Toch de grootgrutters spelen hier helemaal niet op in.De klant gerichtheid bestaat uit eigenbelang meer en veel verkopen. Zo zijn aanbiedingen hoofdzakelijk op gezinnen/ meerdere personen gericht.De verkoopformule’s zijn dan ook optimaal aanwezig,.. XXL en 3 halen 2 betalen, etc.
Voor alleenstaande- zeker voor ouderen- zijn de aanbiedingen om diverse redenen niet echt handig/praktisch zelfs overdadig groot, het is frustrerend om te merken dat je op dit gebied bij ’n totaal genegeerde groep behoort.
Ervaar dat ook bij Max nog weinig aandacht bestaat voor het omschreven thema in rubriek “eten en drinken” er zijn geen tot weinig recepten voor deze groep alleenstaande te vinden.Het is geen zeldzaamheid dat ouderen dagelijks vers voor zich zelf koken,echter nietzelden zijn het porties voor twee dagen.Dat betekend praktisch,of invriezen of de tweededag de zelfde prak eten.Vele zullen dit wel herkennen,zeker de mannen onder ons.Er gaat niets boven een vers bereidemaaltijd toch!
Ps: wat sterk ontmoedigend werkt is, het noodzakelijk omrekenen v.d. 4 persoonsrecepten naar een enkele portie.
Het zou erg handig/attent zijn indien er “nu en dan” ook 1 persoonsrecepten zouden worden afgedrukt/gepresenteerd in MAX magazine,zullen veel ouderen vermoedelijk dankbaar gebruik van maken.