Naar cookieinstellingen
Duur 13:00
Gepubliceerd op 20 oktober 2017

Groene pasta met zalm

Elke dag een goed gevarieerde maaltijd op tafel zetten lijkt een eenvoudige klus. Maar om steeds weer te bedenken wat u moet eten om het zo gevarieerd mogelijk te houden, is niet voor iedereen even gemakkelijk. Met de recepten van Kook mee met MAX hopen we u daar elke dag een beetje bij te helpen. Dit keer maakt Sandra groene pasta met zalm.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine broccoli
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 2 zalmfilets met vel
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram volkoren penne
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram spinazie (gewassen)
  • 1 avocado
  • 1 citroen

 Extra nodig:

  • Staafmixer

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de roosjes van de broccoli. Snijd de schil van de stronk en snijd de stronk in blokjes. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de broccoli met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de broccoli circa 10 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en leg de zalm op de velkant naast de broccoli. Halveer de tomaatjes, leg ze erbij en besprenkel de zalm en tomaatjes met olie. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel nog circa 10 minuten in de oven.

Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg een klein scheutje olie toe aan de gekookte pasta.

Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie met de knoflook circa 3 minuten tot deze geslonken is. Rasp er wat van de citroenschil over en breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de spinazie met de avocado in een hoge maatbeker en pureer tot een gladde saus. Voeg het sap van de citroen naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookvocht toe.

Meng de spinazie-avocadosaus door de pasta en verdeel de pasta over borden. Leg een zalmfilet op de pasta en verdeel de broccoli en tomaatjes ernaast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (5)

    Nuijs says:

    Wederom een recept voor 2 personen waarvoor een ridicule hoeveelheid ingrediënten wordt gebruikt.
    Kom op MAX, meer dan 1500 gram is echt geen normale hoeveelheid voor 2 personen!
    (Dat zie ook in de uitzending als alles ongelofelijk lomp op een bord wordt gekwakt en er nog heel veel van de bereide ingrediënten overblijft.)

    Verder is de het geen groene pasta maar pasta in een groene saus (en niet saus in de pasta zoals Sandra beweert)

    Aanvullend nog een aanmerking over de onzin die mevrouw Ysbrandy oreert over de zalm en het vet tussen de huid en de filet die door de zalmfilet zou trekken. Dat werkt niet zo. Zalm is op zich in zijn geheel een erg vette vis de huid voegt daar niets aan toe..

    Dijk says:

    Het lijkt mij een lekker recept en ga het maken. Wat Nuijs met zijn reactie wil bereiken is mij niet duidelijk.

    kuifje says:

    Ik vind Sandra een top kok, echt voor mensen zoals ik die weinig tijd hebben, makkelijke mltijden en snel klaar
    Sandra ik vind je geweldig,ga alsjeblieft zo door…meid ik ga aan de slag haha

    dlonra says:

    ik deel de mening van Nuijs niet. ik heb het recept vandaag gemaakt en het was heerlijk. 150 gram penne is precies genoeg voor 2 personen. de groene saus met spinazie en avocado was erg lekker. 200 graden was iets te heet voor mijn heteluchtoven, dat moet 180 graden zijn (maar dat wist ik eigenlijk wel) maar ik ga het zeker vaker maken.

    Christa74 says:

    Ik maakte het met erwtenpenne(extra groen?)en i.p.v. zalm, pijnboompitjes omdat wij plantaardig eten.Mijn dochter at alles lekker op(verborgen vitamientjes in avocado-spinaziesaus)
    Zou leuk zijn als bij recepten standaard een vegetarische/vegan variatie aangegeven wordt.Dan worden de gerechten toegankelijk voor nog meer mensen!

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.