Duur 11:55
Gepubliceerd op 9 oktober 2017

Groene maaltijdsalade

De populariteit van de linzen heeft een vlucht genomen. Het lijkt daardoor een nieuwe vrucht, maar linzen zijn eigenlijk al heel oud. Al ver voor onze jaartelling worden ze op grote schaal verbouwd. De linze is eigenlijk het zaad van de plant. Het wordt gedroogd en verkocht in verschillende formaten. Mounir verwerkt de linzen in een groene maaltijdsalade.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine broccoli
  • 350 gram geschoonde spruitjes
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 50 gram cashewnoten
  • 100 gram botersla
  • 1 blikje linzen (a 160 gram)
  • 2 eetlepels humus
  • 1 avocado
  • 100 gram sojabonen (gekookt)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de roosjes van de broccoli en halveer ze. Schil de stronk en snijd in blokjes. Halveer de spruitjes. Verdeel de spruitjes en broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de groente in circa 20 minuten in de oven.

Verhit een koekenpan en rooster de cashewnoten in circa 3 minuten goudbruin. Laat op een bordje afkoelen.

Doe de botersla in een kom. Spoel de linzen af en laat goed uitlekken. Meng de sla, linzen en humus goed door elkaar en verdeel over borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in repen en verdeel over de borden. Verdeel de sojabonen over borden. Verdeel de spruitjes en broccoli over de borden en bestrooi met de cashewnoten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer