Duur 13:10
Gepubliceerd op 10 september 2019

Groene bonen-aardappelschotel

Voor deze aardappelschotel combineert Mounir snij- en sperziebonen. Door ze in kleine stukjes te snijden is het niet nodig ze vooraf te koken. Ze garen verder in de oven.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 200 gram snijbonen
  • 200 gram sperziebonen
  • peper, zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepel boter
  • 2 eetlepel bloem
  • 400 milliliter water
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 125 gram ricotta
  • 400 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 50 gram geraspte oude kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 1 minuten.

Snijd de puntjes van de snijbonen en sperziebonen. Snijd snijbonen en sperziebonen in stukjes van circa 2 centimeter. Voeg de gesneden groene bonen toe aan de ui en voeg een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout en Italiaanse kruiden en stoof met de deksel op de pan circa 10 minuten.

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en gaar al roerende circa 2 minuten. Voeg het water en het bouillonblokje al roerende toe. Voeg de ricotta toe en kook op laag vuur circa 10 minuten. Voeg de gestoofde groenen bonen toe aan de bechamelsaus en roer goed door.

Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Schep hierop het bonenmengsel en leg hierop weer een laagje aardappelschijfjes. Bestrooi de aardappels met de geraspte kaas en bak in circa 20 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer