Aspergesoep

Groene aspergesoep met bladerdeeg-tomatentaartjes

Het klinkt niet alleen leuk, bladerdeeg-tomatentaartjes, ze zijn ook nog eens eenvoudig te maken en heel lekker. Mounir serveert de taartjes bij de groene aspergesoep.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 2 sjalotjes
  • 350 gram groene asperges
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 700 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • paar takjes bieslook

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg.

Halveer de tomaatjes en verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat met de open kant naar boven. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 30 minuten.

Vouw de randen van het bladerdeeg om, zodat u een mini-taartje krijg en prik in het midden veel gaatjes met een vork. Leg de 2 plakjes bladerdeeg naast de tomaatjes in de oven en bak circa 15 minuten.

Pel de sjalotten en snijd in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Snijd de kontjes van de asperges en gooi deze weg. Snijd de kopjes van de asperges en bewaar deze. Snijd de rest van de asperges in stukjes en voeg samen met de doperwten toe aan de sjalot. Bak circa 1 minuut. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook circa 10 minuten.

Doe een passende zeef in de soeppan en doe daarin de aspergekopjes. Kook nog circa 3 minuten. Haal de zeef met aspergekopjes uit de pan. Rasp en pers naar smaak wat citroen boven de pan en pureer de soep met de staafmixer.

Bestrijk het bladerdeeg met de roomkaas en verdeel daarover de tomaatjes. Hak de bieslook.

Verdeel de soep over kommen en verdeel daarin de aspergekopjes. Bestrooi met de bieslook en versgemalen peper. Serveer met de bladerdeeg-tomatentaartjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie