Duur 00:55
Gepubliceerd op 7 maart 2016

Griekse aubergines van Janny

Deze Griekse aubergines zijn een favoriet van Janny. Simpel maar vol van smaak. De oventijd is berekend op niet al te dikke aubergines. Pas de grilltijd eventueel aan als de aubergines groter zijn. De gedroogde oregano kan ook vervangen worden door 1 eetlepel gehakte verse peterselie of koriander.

Ingrediënten:

  • 2 dunne aubergines
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 75-100 gram fetakaas

Bereiding:

Verwarm de gril van de oven voor.

Maak met de punt van een scherp mesje in de aubergines rondom op ongeveer 2 centimeter van de steelaanzet een inkerving. Kerf nu vanaf de cirkel de aubergine van boven naar beneden in. Het velletje van de aubergine laat zich dan na het roosteren heel simpel langs deze lijnen verwijderen. Leg de aubergines in de oven en rooster ze gaar in ongeveer 20 minuten. Keer de aubergines zo nu en dan een slag.

Pel de knoflookteen en pers deze boven de olijfolie uit. Meng er de oregano (of vers gehakte kruiden) door. Laat even staan.

Neem de aubergines uit de oven en laat ze 2 minuten op een snijplank uitdampen. Verwijder het vel. Snijd de aubergines nu vanaf 2 centimeter van de staalaanzet doormidden (zodat de helften bovenaan vast blijven) en leg ze op de borden. Spreid de auberginehelften een beetje naar buiten uit zodat de aubergine als het ware een omgekeerde V vormt. Lepel de gekruide olie over de auberginehelften en verkruimel de kaas hierboven. Bestrooi met versgemalen peper en wat zeezout.

Geef een reactie

Reacties (2)

    Annemieke van den Biggelaar says:

    Lijkt me heel lekker…
    Ik kan alleen niet vinden op welke temperatuur de oven moet…

      MAX Vandaag says:

      Beste Annemieke van den Biggelaar,

      De grill in de oven heeft over het algemeen maar 1 stand. Vandaar dat er staat ‘verwarm de grill van de oven voor’.

      Hartelijke groet,
      Redactie MAX Vandaag

Bekijk ook

Meer