Gremsjeliesj
Publicatiedatum: 16 april 2014
Ingrediënten:
- 2 deciliter rode wijn
- 100 gram matsemeel ( 0f 7 a 8 vermalen matzes)
- 80 gram blanke amandelen, fijngehakt
- ½ appel, geschild en geraspt
- 3 bolletjes gekonfijte gember, fijngehakt
- 50 gram suiker of vloeibare honing
- Mespuntje zout
- ½ theelepel kaneel
- Geraspte schil van ½ citroen
- 4 eieren
- Zonnebloemolie om te bakken
- Poedersuiker om te bestrooien.
Bereiding:
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine. Draai tot een stevig deeg. Voeg als het deeg te vochtig is nog wat matsemeel toe.
Vorm met behulp van 2 eetlepels ovale koekjes (quenelles) van het deeg.
Frituur ze goudbruin of bak ze rondom in een koekenpan in hete olie.
Bestrooi de koekjes met poedersuiker. De koekjes zijn warm het lekkerst.
(Bron: Jonah Freud)