Goulash-knolselderijpureeschotel
Goulash is Hongaars. Het is een stoofgerecht en een soep. Het kan gemaakt worden met rund- en varkensvlees, maar ook met vis. Om een extra lekkere smaak te krijgen, duurt de bereiding lang, wel een aantal uren. Naast vlees of vis zijn de ingrediënten doorgaans uien, knoflook zoete- en pittige paprikapoeder, kummel, rode paprika en laurierblad. Sandra maakt een variant met kip die gemakkelijk en snel klaar is.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 0,5 knolselderij
- 1 ui
- olijfolie
- 2 theelepel paprikapoeder
- 200 gram kippendijfilet
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels bloem
- 350 milliliter kippenbouillon (van een blokje)
- peper, zout
- klontje boter
- 30 gram paneermeel
Extra nodig:
Pureestamper, ovenschaal voor 2 personen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de knolselderij in circa 15 minuten gaar.
Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en paprikapoeder circa 2 minuten. Snijd de kippendijfilet in blokjes, voeg toe en bak circa 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Voeg toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en laat circa 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de knolselderij af en laat droogstomen. Voeg een klontje boter toe en stamp met de stamper tot puree. Verdeel de goulash over de ovenschaal. Verdeel hier de knolselderijpuree over en strijk glad. Bestrooi met de paneermeel en verdeel er nog wat boter over. Bak in circa 10 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!