Gezonde Canadese poutine
Publicatiedatum: 2 november 2021
Een typisch Canadees gerecht is poutine. Het bestaat uit friet bedekt met stukjes wrongel, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten. Het origineel is misschien lekker, maar niet heel gezond. Daarom maakt Sandra haar eigen gezonde Canadese poutine.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 400 gram pastinaak
- 300 gram iets kruimige aardappelen
- 1 ui
- klontje boter
- 1 teentje knoflook
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel bloem
- 300 milliliter water
- scheutje rode wijn
- 0,5 groentebouillonblokje
- 1 mozzarellabol
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Boen de pastinaken en aardappel en snijd ze in frietvorm. Verdeel de pastinaak en aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Bak de pastinaak en aardappel circa 25 minuten.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Snijd de champignons in kwarten en voeg toe. Bak circa 8 minuten op hoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten in de pan.
Voeg de bloem toe en gaar circa 1 minuut. Blus af met de wijn en voeg daarna het water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat circa 5 minuten inkoken. Pureer de saus daarna met de staafmixer. Snijd de mozzarellabol in stukjes.
Verdeel de aardappel en pastinaak over twee diepe borden. Verdeel de mozzarellastukjes over de aardappel en pastinaak en schenk hier de saus over.
Eet smakelijk!