Gevulde paprika’s met rijst en tomatenchutney
Chutney is een echte smaakmaker en komt van origine uit de Indiase en Pakistaanse keuken. De basis is vaak een (vruchten)puree, waar kruiden aan toe worden gevoegd. Chutney staat bol van smaak, want het is vaak zoet, zuur en een beetje scherp. Door de azijn en suiker is een chutney ook nog eens lang houdbaar. Mounir serveert tomatenchutney bij gevulde paprika’s met rijst.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 3 rode uien
- olijfolie
- 1 theelepel cayennepeper
- 300 gram tomaten
- scheutje rode wijnazijn
- 1 eetlepel bruine suiker
- peper, zout
- 150 gram meergranenrijst
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram rundergehakt
- 2 rode paprika’s
- 50 gram geraspte kaas
Extra nodig:
Ovenschaal voor 2 personen.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de uien. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit tweederde van de uien circa 2 minuten. Breng op smaak met zout. Voeg de cayennepeper toe en bak 1 minuut mee. Snijd de tomaten in kleine stukjes, voeg toe en roer goed door. Voeg de azijn en suiker toe, breng op smaak met peper en zout en laat circa 20 minuten, onder af en toe roeren, op laag vuur inkoken.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de overgehouden ui circa 2 minuten. Pel en snijd de knoflook en voeg toe. Voeg het gehakt toe en bak in circa 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vet de ovenschaal en de paprika’s in. Leg de paprika’s in de ovenschaal en vul ze met het gehakt. Bak de gevulde paprika’s in circa 15 minuten gaar. Verdeel de rijst over borden. Leg er de gevulde paprika’s naast en bestrooi deze met de kaas. Serveer met de tomatenchutney.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Oh en vergeet niet tijdens het koken voor elk zelfstandignaamwoord en werkwoord het woordje mooi, mooie of beetje te zeggen. Doet Mounir ook. Wordt alles veel… mooier van?!
Dus mooie paprika, mooi gesneden, beetje eerst halveren en dan in mooie blokjes, dat kan dan mooi er bij, mooie tomaten, mooi in vieren verdelen, mooi zeven, dat mag mooi in een schaaltje
Oh, en Mounir, als je pan gevuld is met 300 gram natte tomaten blokjes en je doet er suiker bij dan gaat dat echt niet in 2 seconden karameliseren…