Naar cookieinstellingen
Duur 12:54
Gepubliceerd op 29 september 2017

Gevulde paprika’s met rijst en tomatenchutney

Chutney is een echte smaakmaker en komt van origine uit de Indiase en Pakistaanse keuken. De basis is vaak een (vruchten)puree, waar kruiden aan toe worden gevoegd. Chutney staat bol van smaak, want het is vaak zoet, zuur en een beetje scherp. Door de azijn en suiker is een chutney ook nog eens lang houdbaar. Mounir serveert tomatenchutney bij gevulde paprika’s met rijst.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 3 rode uien
  • olijfolie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 300 gram tomaten
  • scheutje rode wijnazijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • peper, zout
  • 150 gram meergranenrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 rode paprika’s
  • 50 gram geraspte kaas

 Extra nodig:

Ovenschaal voor 2 personen.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel en snipper de uien. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit tweederde van de uien circa 2 minuten. Breng op smaak met zout. Voeg de cayennepeper toe en bak 1 minuut mee. Snijd de tomaten in kleine stukjes, voeg toe en roer goed door. Voeg de azijn en suiker toe, breng op smaak met peper en zout en laat circa 20 minuten, onder af en toe roeren, op laag vuur inkoken.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de overgehouden ui circa 2 minuten. Pel en snijd de knoflook en voeg toe. Voeg het gehakt toe en bak in circa 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vet de ovenschaal en de paprika’s in. Leg de paprika’s in de ovenschaal en vul ze met het gehakt. Bak de gevulde paprika’s in circa 15 minuten gaar. Verdeel de rijst over borden. Leg er de gevulde paprika’s naast en bestrooi deze met de kaas. Serveer met de tomatenchutney.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Nuijs says:

    Oh en vergeet niet tijdens het koken voor elk zelfstandignaamwoord en werkwoord het woordje mooi, mooie of beetje te zeggen. Doet Mounir ook. Wordt alles veel… mooier van?!
    Dus mooie paprika, mooi gesneden, beetje eerst halveren en dan in mooie blokjes, dat kan dan mooi er bij, mooie tomaten, mooi in vieren verdelen, mooi zeven, dat mag mooi in een schaaltje

    Oh, en Mounir, als je pan gevuld is met 300 gram natte tomaten blokjes en je doet er suiker bij dan gaat dat echt niet in 2 seconden karameliseren…

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.