Naar cookieinstellingen
Robèrt van Beckhoven maakt gevulde kaaskoekjes.

Gevulde kaaskoekjes van Robèrt van Beckhoven

Als Robèrt van Beckhoven een feestje heeft, maakt hij meestal bladerdeeghapjes. Lekker, makkelijk en het staat leuk. Hij maakt in Tijd voor MAX deze keer gevulde kaaskoekjes, van bladerdeeg. U kunt het bladerdeeg gewoon in de supermarkt kopen, uit de diepvries of uit het koelvak. In het koelvak ligt vaak een grote rol, dat komt nu wel goed uit. Zelf bladerdeeg maken kan trouwens ook, Robèrt legt bij Heel Holland Bakt uit hoe u dit doet.

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten
Oventijd: 25 tot 30  minuten

Ingrediënten, voor 60 tot 80 gevulde kaaskoekjes

Koekjes

  • 250 gram bladerdeeg
  • Bloem om te bestuiven

Kaascrème

  • 50 gram slagroom
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram extra belegen geraspte kaas
  • 1 eetlepel pittige grove mosterd
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • zout en peper

Afwerking

  • sesamzaad
  • maanzaad
  • paneermeel
  • amandelen
  • losgeklopte eidooier om af te strijken

Extra nodig

  • keukenmachine met bisschop
  • deegroller
  • bakplaat, bekleed met bakpapier
  • kwastje
  • pizzasnijder
  • spuitzak

Bereiding kaaskoekjes

Kaascrème

Verwarm de slagroom tot lauwwarm. Draai de zachte boter, de kaas en de lauwwarme room in de keukenmachine tot een lichte, luchtige massa. Voeg de mosterd, de Italiaanse kruiden en naar smaak zout en peper toe en laat op lage snelheid in circa 20 tot 30 minuten draaien tot een luchtige crème.

Koekjes

Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. Rol het bladerdeeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit op 2 millimeter dikte. Zorg dat je een lap van circa 30 centimeter breed hebt, ongeveer zo groot als je bakplaat. Leg het deeg op de bakplaat.

Bestrijk met losgeklopte eidooier en snijd met de pizzasnijder in vierkantjes van ongeveer 3,5 centimeter. Bestrooi een kwart van de deegplakjes met sesamzaad, een kwart met maanzaad, een kwart met paneermeel en leg op een kwart amandel. Bestrijk de amandelen ook nog lichtjes met ei.

Zet de bakplaat in de oven, verlaag de oventemperatuur tot 160 graden en bak de bladerdeegkoekjes in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin en droog. Laat afkoelen.

Afwerking

Doe de kaascrème in een spuitzak en knip er een klein puntje vanaf. Haal de koekjes voorzichtig van elkaar; door de bladering laten de bovenkantjes bijna als vanzelf los. Is dat niet het geval? Snijd de koekjes dan met een scherp kartelmesje voorzichtig doormidden. Spuit op de onderkantjes een spiraal kaascrème en dek af met de bovenkantjes.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina. 

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: Omroep MAX)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.