Robèrt van Beckhoven maakt gevulde kaaskoekjes.

Gevulde kaaskoekjes van Robèrt van Beckhoven

Als Robèrt van Beckhoven een feestje heeft, maakt hij meestal bladerdeeghapjes. Lekker, makkelijk en het staat leuk. Hij maakt in Tijd voor MAX deze keer gevulde kaaskoekjes, van bladerdeeg. U kunt het bladerdeeg gewoon in de supermarkt kopen, uit de diepvries of uit het koelvak. In het koelvak ligt vaak een grote rol, dat komt nu wel goed uit. Zelf bladerdeeg maken kan trouwens ook, Robèrt legt bij Heel Holland Bakt uit hoe u dit doet.

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten
Oventijd: 25 tot 30  minuten

Ingrediënten, voor 60 tot 80 gevulde kaaskoekjes

Koekjes

  • 250 gram bladerdeeg
  • Bloem om te bestuiven

Kaascrème

  • 50 gram slagroom
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram extra belegen geraspte kaas
  • 1 eetlepel pittige grove mosterd
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • zout en peper

Afwerking

  • sesamzaad
  • maanzaad
  • paneermeel
  • amandelen
  • losgeklopte eidooier om af te strijken

Extra nodig

  • keukenmachine met bisschop
  • deegroller
  • bakplaat, bekleed met bakpapier
  • kwastje
  • pizzasnijder
  • spuitzak

Bereiding kaaskoekjes

Kaascrème

Verwarm de slagroom tot lauwwarm. Draai de zachte boter, de kaas en de lauwwarme room in de keukenmachine tot een lichte, luchtige massa. Voeg de mosterd, de Italiaanse kruiden en naar smaak zout en peper toe en laat op lage snelheid in circa 20 tot 30 minuten draaien tot een luchtige crème.

Koekjes

Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. Rol het bladerdeeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit op 2 millimeter dikte. Zorg dat je een lap van circa 30 centimeter breed hebt, ongeveer zo groot als je bakplaat. Leg het deeg op de bakplaat.

Bestrijk met losgeklopte eidooier en snijd met de pizzasnijder in vierkantjes van ongeveer 3,5 centimeter. Bestrooi een kwart van de deegplakjes met sesamzaad, een kwart met maanzaad, een kwart met paneermeel en leg op een kwart amandel. Bestrijk de amandelen ook nog lichtjes met ei.

Zet de bakplaat in de oven, verlaag de oventemperatuur tot 160 graden en bak de bladerdeegkoekjes in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin en droog. Laat afkoelen.

Afwerking

Doe de kaascrème in een spuitzak en knip er een klein puntje vanaf. Haal de koekjes voorzichtig van elkaar; door de bladering laten de bovenkantjes bijna als vanzelf los. Is dat niet het geval? Snijd de koekjes dan met een scherp kartelmesje voorzichtig doormidden. Spuit op de onderkantjes een spiraal kaascrème en dek af met de bovenkantjes.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina. 

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: Omroep MAX)

Geef een reactie