Gevulde citroen meringue van Sarena Solari
Publicatiedatum: 24 januari 2018
Sarena maakt de meringue op een andere manier dan gewoonlijk. Ze vult ze met overheerlijke citrusvulling. Om de ‘holle’ meringues te maken gebruikt Sarena de achterkant van een muffinbakvorm. Laat ze als ze uit de oven komen nog wel even afkoelen voor u ze vult. Erg lekker voor bij de thee of als dessert.
Ingrediënten:
Voor de meringue:
- 4 eiwitten
- 240 gram kristalsuiker
- gele kleurstof
Voor de citrusvulling:
- 1 citroen
- 2 limoenen
- 1 sinaasappel
- 160 gram suiker
- 80 gram boter
- 3 eieren
- 500 milliliter slagroom
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 100 graden, indien mogelijk op heteluchtstand. Klop voor de meringue de eiwitten op in een brandschone kom. Voeg, zodra de eiwitten wit beginnen te worden de helft van de suiker toe. Voeg, zodra de eiwitten stijf beginnen te worden de andere helft van de suiker toe. Klop door tot u stijve, glanzende pieken hebt. Voeg de gele kleurstof toe en meng dit goed door tot alle meringue een egale gele kleur heeft.
Doe de meringue in een spuitzak en knip er een klein puntje van af. Leg een muffinbakvorm op de kop neer en vet de onderkant van de vormpjes licht in. Spuit met een spiraalvormige beweging de meringue op de vormpjes. Begin onderaan en ga door tot je bovenop bent. Bak de meringues 1 uur in de voorverwarmde oven. Haal ze daarna uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je de meringues voorzichtig van de bakvormpjes haalt. Laat ze helemaal afkoelen.
Rasp voor de citrusvulling de schil van de citroen, limoenen en sinaasappel en pers de vruchten uit. Doe de kristalsuiker, boter en het sap en de rasp van de citroen, limoenen en sinaasappel in een steelpan. Klop de eieren los met een vork of garde. Voeg de losgeklopte eieren toe en verwarm het geheel al roerend op laag vuur tot de vulling de consistentie heeft van dikke vla. Laat deze niet koken want dan stolt het ei. Giet de citruscrème in een kom en laat volledig afkoelen.
Klop de slagroom op en meng de citruscrème erdoor. Vul 2 helften van de meringues met de citrusvulling en druk ze op elkaar. Stop eventueel een framboos of wat verkruimelde koekjes in de vulling voordat u de 2 helften op elkaar drukt. Plak met een klein beetje citrusvulling een blaadje munt op de bovenkant om het helemaal af te maken.
(Bron: Sarena Solari)