filodeeg

Gevuld hart van filodeeg voor Valentijnsdag

Valentijnsdag komt eraan, de dag van de liefde. Daarom maakt Robèrt van Beckhoven in Tijd voor MAX een hart van filodeeg, gevuld met gehakt en kaas. Het recept is gemaakt naar eigen smaak van Robèrt, maar u kunt gerust naar eigen wens andere ingrediënten toevoegen.

Ingrediënten

  • 4 tot 5 vellen filodeeg (uit de vriezer)
  • 500 gram gekruid gehakt (of kruid naar eigen smaak)
  • 100 gram cheddar kaas (of een andere kaas naar keuze)
  • 1 ei

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Bakvorm in de vorm van een hart
  • Bakplaat met bakpapier

Voor het recept wordt een hartvorm gebruikt. Heeft u dit niet? Pak dan een ronde vorm en een stuk aluminiumfolie. Maak hier een prop van en leg dit tegen de bovenkant aan. Zo kunt u een (soort) hartvorm creëren.

Bereiding

Haal de vellen filodeeg uit de vriezer en laat onder een theedoek ontdooien. Bak het gehakt rul in de pan. Kruid eventueel naar eigen smaak. Leg de vellen filodeeg in de bakvorm. Zorg dat de plakken groter zijn dan de vorm, want het pakketje wordt later dichtgevouwen. Doe hier het gehaktmengsel in. Bestrooi met kaas. Vouw het pakketje dicht en haal uit de vorm.

U kunt zelf kiezen welke kant van het pakketje u naar boven wilt leggen. De vouw kan ook aan de onderkant geplaatst worden, waardoor er een egale bovenkant is. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 24 minuten op 170 graden. Eetsmakelijk!

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie