Gestoofde venkel met puree en worst
Venkel heeft een anijs-achtige smaak. De knol zelf is wit, de stelen zijn groen met aan het einde venkelkruid. Venkel is heerlijk om te eten in combinatie met aardappelen. Sandra maakt er een stamppot mee. Lekker en makkelijk om te maken.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 prei
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 50 gram roomboter
- 2 venkelknollen
- 100 milliliter water
- peper, zout
- 2 gekruide varkensworsten (verse worst/saucijzen)
- 400 gram kruimige aardappelen
- 2 eetlepels zure room
- verse bieslook
Bereidingswijze:
Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de venkel circa 3 minuten.
Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Voeg de prei toe, breng op smaak met peper en zout en bak circa 2 minuten. Voeg het water en een klontje boter toe en stoof de venkel met de deksel op de pan in circa 20 minuten.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de worsten op een zacht vuurtje in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Voeg aan het einde een klontje boter toe.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af en stoom droog. Voeg de zure room toe en stamp met een stamper tot puree.
Hak de bieslook fijn. Verdeel de puree over borden en verdeel hier de venkelstoof over. Leg er een worst op en bestrooi het gerecht met de bieslook.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Vandaag gemaakt het was heerlijk alleen vond ik de venkel nog wel erg hard.
Dank je wel Sandra Ysbrandy !
Meteen gemaakt en heerlijk gesmuld! Venkel en prei een smakelijk huwelijk?
We houden dit recept in de collectie!
Weet iemand waar het servies vandaan komt,grijze bord wat op de foto staat?
Heerlijke combinatie, prei en venkel. Ik heb er een ovenschotel van gemaakt met kaas gratinee.
Hé MAX,
kiunnen jullie die kookmevrouw eens op een cursus snijtechniek sturen. Het is echt niet om aan te zien hoe zij een mes hanteert.
Oh en kan ze ook haar spraakje een beetje aanpassen. Niet alle kijkers zijn kleuters die alles met verkleinwoordjes moet worden uitgelegd. Blokjes aardappel zijn geen aardappeltjes, een prei is geen preitje. Erg vermoeiend zo.
Ik ben juist blij om te zien dat je lekker kan koken als je niet perfect/snel kunt snijden. En verkleinwoordjes klinken gezellig en ik voel me dan geen kleuter. Het gaat over het koken niet over het taalgebruik.