Naar cookieinstellingen
Duur 12:07
Gepubliceerd op 4 september 2017

Gestoofde venkel met puree en worst

Venkel heeft een anijs-achtige smaak. De knol zelf is wit, de stelen zijn groen met aan het einde venkelkruid. Venkel is heerlijk om te eten in combinatie met aardappelen. Sandra maakt er een stamppot mee. Lekker en makkelijk om te maken.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 50 gram roomboter
  • 2 venkelknollen
  • 100 milliliter water
  • peper, zout
  • 2 gekruide varkensworsten (verse worst/saucijzen)
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 eetlepels zure room
  • verse bieslook

Bereidingswijze:

Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de venkel circa 3 minuten.

Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Voeg de prei toe, breng op smaak met peper en zout en bak circa 2 minuten. Voeg het water en een klontje boter toe en stoof de venkel met de deksel op de pan in circa 20 minuten.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de worsten op een zacht vuurtje in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Voeg aan het einde een klontje boter toe.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af en stoom droog. Voeg de zure room toe en stamp met een stamper tot puree.

Hak de bieslook fijn. Verdeel de puree over borden en verdeel hier de venkelstoof over. Leg er een worst op en bestrooi het gerecht met de bieslook.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (6)

    Luci says:

    Vandaag gemaakt het was heerlijk alleen vond ik de venkel nog wel erg hard.
    Dank je wel Sandra Ysbrandy !

    Frans Koster says:

    Meteen gemaakt en heerlijk gesmuld! Venkel en prei een smakelijk huwelijk?
    We houden dit recept in de collectie!

    Kayanoa says:

    Weet iemand waar het servies vandaan komt,grijze bord wat op de foto staat?

    Shany says:

    Heerlijke combinatie, prei en venkel. Ik heb er een ovenschotel van gemaakt met kaas gratinee.

    Nuijs says:

    Hé MAX,
    kiunnen jullie die kookmevrouw eens op een cursus snijtechniek sturen. Het is echt niet om aan te zien hoe zij een mes hanteert.
    Oh en kan ze ook haar spraakje een beetje aanpassen. Niet alle kijkers zijn kleuters die alles met verkleinwoordjes moet worden uitgelegd. Blokjes aardappel zijn geen aardappeltjes, een prei is geen preitje. Erg vermoeiend zo.

      Riekie123 says:

      Ik ben juist blij om te zien dat je lekker kan koken als je niet perfect/snel kunt snijden. En verkleinwoordjes klinken gezellig en ik voel me dan geen kleuter. Het gaat over het koken niet over het taalgebruik.

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.