Naar cookieinstellingen
gestoofde kip

Gestoofde kip van Sandra Ysbrandy

Ugali, is een stevige maïspap of puree die goedkoop is en flink vult. Als het mogelijk is worden er bij Ugali groenten, vis of vlees gegeten. Dat verhoogt de voedingswaarde van de maaltijd. Het is fijn als de MAMAS een gezonde maaltijd aan de kinderen kunnen geven die niet alleen vult maar waar ook de nodige vitamines en mineralen in zitten. Sandra maakt een gestoofde kip met romige maispuree en pompoen.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 kippenpoten
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk verse gember, geschild en geraspt
  • 2 rode pepers, fijngehakt
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 3 deciliter kippenbouillon
  • 250 gram baby spinazie
  • 2 bosuien, in ringen gesneden
  • 1 citroen, in parten gesneden

Voor de maispuree:

  • 200 gram polenta
  • 1 liter water
  • 75 gram roomboter
  • zout en peper

Van de pompoen met karnemelkdressing:

  • 1 kleine flespompoen
  • 4 eetleps olijfolie
  • 1 theelepel garam masala
  • zout en peper
  • 1,5 deciliter karnemelk
  • 0,5 deciliter mayonaise
  • 1 eetlepel augurk, fijngehakt
  • 1 eetlepel ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
  • zout en peper
  • verse koriander om te garneren

Bereidingswijze:

Verhit olie in een grote pan. Bak de kippenpoten kort aan. Haal ze uit de pan. Voeg de uien toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Doe er gember, knoflook en rode peper bij en bak een paar minuten mee. Voeg komijn, koriander, kurkuma en garam masala toe. Doe na een minuut de kippenpoten weer terug in de pan.

Voeg de gehakte tomaten en kippenbouillon toe. Laat alles 30 minuten sudderen met de deksel op de pan. Roer de kip nog een keer goed door en laat nog 10 minuten pruttelen zonder deksel. De saus dikt nu nog wat in. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe. Als de spinazie geslonken is , garneer met bosuiringetjes en partjes citroen.

Van de maispuree: 

Breng ruim een liter water aan de kook met wat zout. Voeg de polenta toe en roer tegelijkertijd met een garde. Zodra het mengsel bubbelt zet je het vuur zo laag mogelijk. Kook de polenta 40 minuten. Roer regelmatig. Voeg als de polenta gaar is boter toe en breng op smaak met peper en zout.

Van de pompoen uit de oven:

Was de pompoen en snijd in dunne plakken. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Enkel de pitten verwijderen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de plakken pompoen over de bakplaat. Bestrooi met olijfolie, peper, zout en garam masala. Rooster de plakken pompoen tot het vruchtvlees zacht is. Keer de plakken halverwege om.

Maak ondertussen de karnemelkdressing door alle ingrediënten te mengen. Giet wat dressing over de geroosterde pompoen en garneer met koriander.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.