Gerstsoep

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 liter kalfsbouillon (of groentenbouillon)
  • 30 gram parelgort
  • 1 bosje selderij
  • 3 wortels in heel kleine blokjes
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • klontje boter om te smoren en nog één voor de smaak
  • foelie
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de selderij fijn en smoor deze kort in een pan met een dikke bodem. Voeg de gerst toe en rom om.

Giet vervolgens de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Schuim zo nodig af. Kook de soep onder af en toe roeren en kwartier.

Maak de soep op smaak met foelie (of nootmuskaat), zout en peper. Voeg vervolgens de wortelblokjes toe en laat het geheel nog vijf minuten garen.

Haal de pan van het vuur en roer er nog een klontje boter en de peterselie door.

(Bron: Lizet Kruyff)

Geef een reactie