Geroosterde rodekool met sinaasappel en gorgonzola
Traditioneel gezien wordt rodekool vaak gekookt. Mounir pakt het anders aan en roostert de rodekool. Met wat balsamicoazijn en en olie, geeft de kool een heerlijke, licht zoete smaak. Mounir maakt er een waar smaakspektakel van door de kool te combineren met sinaasappel en gorgonzola.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 0,5 rodekool
- scheutje balsamicoazijn
- 2 eetlepels honing
- olijfolie
- peper, zout
- 150 gram couscous
- 1 sjalot
- 4 ansjovisfilets
- 200 gram diepvriestuinbonen
- 0,25 bosje peterselie
- 25 gram amandelschaafsel
- 30 gram gorgonzola
- 1 sinaasappel
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de rodekool in kwarten en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng een scheutje balsamicoazijn met de honing en een flinke scheut olie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel dit over de rodekool. Bak de rodekool in circa 25 minuten in de oven. Keer tussen door om.
Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de sjalot. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot circa 1 minuut. Voeg de ansjovis toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de bevroren tuinbonen toe en bak circa 6 minuten mee. Hak de peterselie en voeg toe. Voeg een scheutje olie toe aan de couscous en roer de korrels los. Voeg de gebakken tuinbonen en peterselie toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Rooster het amandelschaafsel circa 2 minuten in een droge koekenpan.
Verdeel de couscous over borden. Verdeel hierover de geroosterde rodekool. Verdeel de gorgonzola over de rodekool en bestrooi met de amandelen. Rasp hierover de sinaasappel en pers wat van het sinaasappelsap over het gerecht.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Dit vandaag gemaakt. Zelfs 30 minuten in de oven gestaan en niet dik gesneden maar de rode kool was helemaal niet gaar en nog hard. Echt niet lekker. Volgende keer snij ik hem eerst fijn, stoof hem dan in een pot met deksel erop en wanneer de kool gaar is voeg ik de ‘dressing’ toe voor de smaak en laat het wat karameliseren.