Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!
Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.
Meer uitleg
Waarom cookies?
Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.
Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.
Functionele cookies
Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert
De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:
- het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
- het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
- het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
- het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
- het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
- het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
- het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
- het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
- het mogelijk maken om te reageren op onze websites
Webstatistieken
Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.
Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.
Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.
Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.
Wij gebruiken cookies voor:
- het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
- het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
- het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
- het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
- het optimaliseren van de website
Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.
Sociale media
Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.
Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:
Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie
De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.
Voor zover ik weet, kan dit ook in de magnetron
Ik heb ooit eens ergens gelezen dat, om de goede eigenschappen van de gekristalliseerde honing te bewaren, het heel belangrijk is de temperatuur bij het verwarmen zo laag mogelijk te houden en iig onder de 30 graden.
En dan kan het dus ook niet in de magnetron.
Gekristalliseerde honing absoluut niet in de magnetron verwarmen, boven de 40 graden verliest honing dan alle goede stoffen. Net zo honing pas in de thee doen als die wat afgekoeld is.
Nooit verwarmen dan gaan de vitamines eruit .
Om die reden ook geen supermarkt honing kopen.
Maar liefst bij de imker.
Die verkoopt ‘ koud geslingerde ‘ honing.
Honing die dmv een centrifuge uit de raat is gehaald en niet door verhitting zodat de vitamines er dus nog inzitten.
Lekkerder en zoveel gezonder en een imkerij echt niet duur .
Een glazen pot met honing kun je prima in de magnetron zetten. Wel deksel eraf en een lepel erin. Magnetron op de allerlaagste stand.
Zuivere honing nooit in de magnetron plaatsen om vloeibaar te maken, gaan alle enzymen verloren, en dat is niet de bedoeling van het kostbaar goud waar het voor bedoeld is. De bijen hebben zo hun best gedaan en de mens gaat het vernielen. De


imker
Bedenk wel kwalitatief goede honing nooit warmer te laten worden dan 40 graden. Kwalitatief goede honing bevat heel veel waardevolle voedingsstoffen zoals stuifmeel, vitamines, mineralen. Gebruik honing het liefst onverwarmd. Ook als die aan het kristalliseren is. Maar verwarm nooit boven de 40 graden. Dus zeker niet in de magnetron. Verwarmen boven 40 graden vernietigt de waardevolle voedingsstoffen! Kwalitatief goede honing is iets anders dan suiker en koop je meestal niet gewoon in de supermarkt maar rechtstreeks bij de imker of in natuurwinkels.
Dat de ene honing sneller kristalliseert dan de andere heeft o. a . ook met het moment van slingeren te maken. Zie de Zaaikalender van Maria Thun. Wanneer honing op een “aardedag” ( wanneer de zon in een aardeteken van de dierenriem staat ) wordt geslingerd
Zal die eerder kristalliseren dan wanneer het op een vruchtdag ( wanneer de zon in een vuurteken staat ). Maar gelukkig kun je de honing weer vloeibaar maken zoals hier beschreven.
Indedaad lukt het ook in de magnetron! Wel het mogelijk, metalen deksel er af halen hè !!!!
Niet dus , kun je beter suikerwater gebruiken is goedkoper