Naar cookieinstellingen
Duur 13:25
Gepubliceerd op 18 oktober 2017

Gekarameliseerde spruitjesstamp met kip-cordon bleu

Een cordon bleu is een stuk vlees gevuld met ham en kaas. Voor een pittige bite, wordt meestal Emmentaler, Gruyère of Raclette kaas gebruikt. Waar de cordon bleu precies ontstaan is, is niet helemaal duidelijk. Maar het dankt zijn naam aan ‘le cordon’, de korst en ‘le bleu’, de vulling. Sandra maakt een cordon bleu van kip met spruitjesstamp.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram spruitjes (geschoond)
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • paar takjes verse rozemarijn
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 ei
  • 50 gram bloem
  • 50 gram paneermeel
  • 200 gram kipfilet
  • 2 plakjes Emmentaler
  • 2 plakjes ham
  • peper, zout

Extra nodig:

  • 3 diepe borden

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Halveer de spruitjes en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met olie en rasp de citroen boven de spruitjes. Hak de rozemarijn fijn en bestrooi over de spruitjes. Breng op smaak met peper en zout en leg er de knoflookteentjes in schil bij. Rooster in circa 20 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Kook ze in circa 20 minuten gaar.

Kluts het ei in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord en het paneermeel een derde diep bord.

Snijd het haasje van de kipfilet en bewaar deze. Snijd de kipfilets horizontaal in, maar zorg ervoor dat u ze niet helemaal doorsnijdt. Vouw de kipfilets open. Rol de kaas in de ham en leg dit pakketje in de kip. Klap de kipfilets weer dicht en maak helemaal dicht met de bewaarde haasjes. Wentel ze eerst door de bloem, daarna door het ei en ten slotte door het paneermeel.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipfilets in circa 15 minuten om en om goudbruin en gaar.

Giet de aardappelen af en stoom ze droog. Knijp de geroosterde knoflook uit de schil en voeg samen met de spruitjes toe. Stamp het geheel met een stamper tot puree en voeg eventueel extra olijfolie toe. Roer alles goed om en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over borden en serveer met een cordon bleu.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

    kuifje says:

    ziet er weer heerlijk uit, ga ik ook maken,
    wel jammer dat er geen filmpje bij zit
    pc staat op mijn aanrecht 😉

    Shany says:

    spruitjes hadden een heerlijke smaak! Alleen vond ik oven op 220 gr. te hoog. Zijn ietsje verbrand.
    Verder een geweldige spruitenstampot!

    Beek says:

    Beste Sandra,
    Weer een heerlijk gerecht. Alleen heb ik altijd problemen met gepaneerd vlees. Het brandt zo gauw aan. Het gas staat al heel laag. Kan ik het ook aanbraden en daarna in de oven zetten?
    met vriendelijke groet,
    J. ter Beek

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.