Naar cookieinstellingen
zalm

Gebakken zalm met zoete aardappel en sla van Prins van den Bergh

Prins van den Bergh is geen diëtist, maar weet wel hoeveel vers, gevarieerd en onbewerkt eten met iemand kan doen. Zij vertaalt daarmee de visie van de arts. Wat moet je drinken en eten voor je ontbijt, lunch en diner en hoe zorg je ervoor dat het niet te ingewikkeld is en je het volhoudt van maandag tot en met vrijdag? Routine dus. Voeding kan helpen om een gezondere versie van jezelf te worden. Wat daar goed in past, is het recept van gebakken zalm met zoete aardappel en sla. Want wist u dat wilde zalm helpt het cholesterolgehalte te verlagen en dat het ontstekingsremmend werkt?

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 zalmfilets wilde zalm
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • Versgemalen peper
  • 75 g gemengde sla of botersla
  • 40 g kiemen
  • 1 avocado
  • 1 el mayonaise zonder suiker
  • 1 el yoghurt
  • 1/2 citroen

Extra nodig: milde olijfolie, voor het bakken van de aardappels en om mee in te vetten. Plus een scheut extra vierge olijfolie en een scheut azijn voor de sla.

Bereidingswijze:

Haal de zalm uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de zoete aardappels, de schil kunt u laten zitten. Snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in lange repen (wedges). Doe ze in een kom, voeg het paprikapoeder, een scheut milde olijfolie en versgemalen peper toe. Hussel om en verdeel de zoete aardappel over de bakplaat. Bak in circa 15-20 minuten knapperig in de oven.

Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en wrijf ze licht in met wat milde olijfolie. Bestrooi met versgemalen peper. Leg de zalmfilets in een met olijfolie ingevette ovenschaal, of leg ze op een stukje bakpapier. Zet de zalm bij de zoete aardappels circa 20 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de zalmfilets; houd ze goed in de gaten. (Vergeet niet ook de zoete aardappel op tijd uit de oven te halen.)

Hussel de sla en de kiemen om met een flinke scheut extra vierge olijfolie en een scheut azijn. Snijd de avocado in dunne reepjes en leg ze op de sla. Meng de mayonaise met de yoghurt en een kneep vers citroensap door elkaar en geef dit bij de zoete aardappels. Serveer de sla erbij.

(Bron: Prins van den Bergh)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.