Naar cookieinstellingen
Duur 12:37
Gepubliceerd op 15 november 2017

Gebakken aardperen met biefstuk en saus

Biefstuk is over het algemeen een mooi mager en mals stukje vlees. De ossenhaas, entrecote of de kogelbiefstuk zijn maar een paar van de soorten die verkrijgbaar zijn. De malsheid van de biefstuk wordt bepaald door het bindweefsel in het stuk vlees. Hoe minder, hoe malser. De biefstuk is veelzijdig, want u kunt hem bakken, grillen en wokken. Sandra serveert bij de biefstuk gebakken aardperen met een jus van balsamicoazijn.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram aardperen
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,25 bosje peterselie
  • peper, zout
  • 200 gram biefstuk
  • 50 milliliter balsamicoazijn
  • 1 deciliter warm water
  • 400 gram wortelen
  • 1 citroen
  • klontje boter

 Extra nodig:

  • stamper
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Snijd de aardperen in dunne plakken. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de aardpeerplakken circa 5 minuten. Pel en snijd de knoflook en voeg toe. Hak de peterselie en voeg driekwart toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm een scheutje arachideolie in een koekenpan. Dep en vlees droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met zout. Bak het vlees in circa 5 minuten om en om. Voeg de laatste 2 minuten een klontje boter toe en breng op smaak met peper. Leg het vlees daarna op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat circa 5 minuten rusten. Voeg aan het bakvet de balsamicoazijn en warm water toe en laat in circa 3 minuten indikken. Schenk aan het einde het uitgelekte vocht van het vlees op het bordje toe.

Snijd de wortel in stukken. Kook de wortel circa 5 minuten. Giet af en stamp tot grove puree. Rasp de schil van de citroen en voeg met het sap van een halve citroen toe. Voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de wortelpuree en aardperen over borden. Leg er een biefstuk bij en schenk de jus erover. Garneer met de rest van de gehakte peterselie.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.