Garnalencocktail van Sandra

Een ‘gouwe ouwe’ tijdens de feestdagen is de garnalencocktail. Sandra Ysbrandy kunt u er niet gelukkiger mee maken. En omdat het bijna kerst is, serveren we de garnalencocktail eens anders, in een mooi diep wit bord.

Ingrediënten:

  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 1 tomaat
  • 2 kwarteleitjes
  • 0,5 kropsla
  • 4 sneetjes chiabattabrood

Voor de cocktailsaus:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 deciliter room
  • 1 eetlepelWhisky
  • paar druppels tabasco

Voor de basilicumolie:

  • 75 gram basilicumblaadjes
  • 2,5 deciliter zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Doe de basilicumblaadjes in een blender. Voeg de olie toe en pureer fijn. Giet de olie door een fijne zeef.

Snijd met een scherp mes een kruisje onderin de tomaat. Dompel de tomaat 10 seconden onder in kokend heet water. Spoel af onder de koude kraan. Nu kun je het velletje van de tomaat trekken. Snijd de tomaat in vieren, verwijder ook de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Maak nu de cocktailsaus door de slagroom half op te kloppen tot yoghurtdikte. Meng daarna de mayonaise, ketchup, whisky en een paar druppels tabasco door de room. Proef of de saus voldoende op smaak is.

Was de sla en haal een paar mooie blaadjes uit het knapperige hart van de sla.

Snijd de chiabatta in dunne plakjes. Verwarm olie in een bakpan en bak hierin de chiabatta aan beide zijden goudbruin.

Kook de kwarteleitjes 3 minuten en koel ze af onder koud stromend water. Pel de eitjes en snijd doormidden.

Maak het bord op. Leg op de bodem van elk bord een spiegel van 2 eetlepels basilicumolie. Leg hierop een sneetje chiabatta. Op de chiabatta een blaadje kropsla. Hierop de garnalen. Dresseer de cocktailsaus over de garnalen.  Garneer met een half kwarteleitje en blokjes tomaat.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie

Reacties (3)

    Bakmat says:

    Voor hoeveel personen is dit?

      limoncino says:

      4 sneetjes, neem aan voor 4 personen

      Sandra ysbrandy says:

      Inderdaad voor 4 personen. Veel plezier ermee! Groet, Sandra