Garam masala-viskoekjes met raita en spruitjesbulgur
Sandra maakt vandaag een feestelijk maaltijd met viskoekjes waarin alle smaken samen komen. Ze serveert er raita bij, een Indiase yoghurtsaus met verse munt, knoflook en komkommer. En laten spruiten zich nou met al deze smaken perfect combineren.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 120 gram bulgur
- 1 sjalot
- 2 theelepel garam masala
- 150 gram kabeljauw
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- peper, zout
- 0,5 komkommer
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 limoen
- 0,25 bosje munt
- olijfolie
- 350 gram spruitjes (geschoonde)
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de sjalot. Snijd de kabeljauw in stukjes. Doe de kabeljauw, de sjalot, garam masala, het ei en de paneermeel in een keukenmachine of hoge maatbeker en pureer met de machine of staafmixer tot grove massa. Breng op smaak met peper en zout. Zet de massa even weg in de koelkast.
Rasp de komkommer en knijp in een schone theedoek goed uit. Meng de komkommer door de yoghurt. Rasp en pers hier de limoen boven. Hak de munt fijn en voeg toe. Breng de raita op smaak met peper en zout en roer goed door.
Snijd de spruitjes in dunne reepjes. Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak de spruiten circa 5 minuten. Giet de bulgur af en voeg toe aan de spruiten. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm een scheutje olie in een pan. Vorm ballen van het vismengsel en druk ze plat. Bak de viskoekjes in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar.
Verdeel de spruitjesbulgur over borden. Leg hiernaast de viskoekjes en verdeel er de raita over.
Eet smakelijk!