Galette met champignons en geroosterde spruitensalade
Galette betekent vanuit het Frans vertaald: platte cake. Dit is alleen geen zoete cake, maar een hartige taart. Sandra verwerkt in de galette champignons en feta en serveert er een geroosterde spruitensalade bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 5 plakjes hartige taartdeeg
- 1 sjalot
- 250 gram kastanjechampignons
- olijfolie
- paar takjes tijm
- peper, zout
- 250 gram ricotta
- 100 gram feta
- 1 ei
- 250 gram spruitjes
- 1 peer
- 30 gram rucola
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het taartdeeg.
Pel en snipper de sjalot. Snijd de champignons in plakken. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de sjalot en champignons circa 5 minuten op hoog vuur. Ris de tijm en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de plakjes hartige taartdeeg in een ovale vorm naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat de randen elkaar overlappen. Druk de vellen aan en rol met een deegroller tot ovale lap.
Smeer de helft van de ricotta over de lap, maar houd de randen vrij. Verdeel hierover de gebakken sjalot en champignons. Verkruimel de feta over de groente en vouw de randen om. Kluts het eitje en bestrijk de rand met het ei. Bak in circa 30 minuten goudbruine en gaar.
Snijd de spruiten in kwarten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Leg het naast de galette en bak circa 20 minuten.
Schil de peer, snijd in blokjes en meng samen met de rucola en de rest van de ricotta. Voeg een scheutje olie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng hier de geroosterde spruiten doorheen.
Snijd de galette in punten en verdeel over borden. Serveer met de geroosterde spruitensalade.
Eet smakelijk!