Fra,mbozentaart van bovenaf gezien. Met kop thee en los bakje met frambozen

Frambozentaart van Katlleen

De tweede die de Heel Holland Bakt-tent mag verlaten is Katlleen. Het is jammer dat het avontuur nu al stopt, maar Katlleen heeft ervan genoten. In Tijd voor MAX maakt zij een frambozentaart van biscuitdeeg, met een roomkaasvulling en lemoncurd.

Meer lezen over hoe Katlleen haar deelname ervaren heeft? Dat kan op Heel Holland Bakt!

Ingrediënten voor het citroenbiscuit:

  • 5 eieren(op kamer tempratuur)
  • 100 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 20 gram maïzena
  • 2 eetlepels maanzaad
  • citroen rasp van 1 citroen
  • 125 gram frambozen

Voor de lemon curd:

  • 2 citroenen
  • 200 gram fijne kristal suiker
  • 125 gram ongezouten boter
  • 2 eieren

Voor de roomkaasvulling:

  • 350 gram roomkaas
  • 350 milliliter slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 75 gram fijne kristal suiker

Bereidingswijze biscuitdeeg:

Verwarm de oven op 165 graden hetelucht. Vet de bakvorm goed in met bakspray

Rasp de citroen. Scheid het eigeel en eiwit in 2 verschillende mengkommen. Voeg 75 gram suiker toe aan het eigeel en 50 gram aan het eiwit. Meng vervolgens het eigeel met de suiker en de rsp van 1 citroen tot er een licht geel beslag ontstaat.

Klop het eiwit tot dat het zo stevig wordt, dat u de kom ondersteboven kunt houden. Spatel het eiwit heel voorzichtig door het eigeel. Zeef 100 gram bloem en 20 gram maïzena door het deeg. Spatel als laatste 2 eetlepels maanzaad door het deeg
en giet het in de bakvorm en bak 45 minuten.

Bereidingswijze lemon curd:

Rasp de 2 citroenen en pers ze uit en seef het sap zodat er geen velletjes achterblijven. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een sauspan. Verwarm op een middel laag vuur.

Kluts de eieren in een kom. Als alles in de sauspan gesmolten is, kan het citroensap erbij. Gebruik nu een garde om alles rustig te mixen. Gelijk hierna kunt u beetje bij beetje de geklutste eieren toevoegen. Tijdens het toevoegen meteen met een garde up tempo roeren en blijven roeren, anders worden het een omelet in plaats van een curd. Blijft roeren tot dat het begint in te dikken, een gladde massa wordt. Als het zo dik wordt als yoghurt, mag u stoppen en de curd laten afkoelen.

Bereidingswijze roomkaasvulling:

Maak in een grote mengkom een glad beslag van de roomkaas, slagroom, het zakje klopfix en suiker met de mixer. Hierna kan de kom meteen de koelkast in.

Afwerking frambozentaart:

Snijd het biscuit in 2 lagen horizontaal. Smeer op de 1e laag de helft van de lemon curd, daar bovenop iets minder dan de helft van de roomkaasvulling en vervolgens de frambozen. Leg daar de andere biscuitlaag bovenop en herhaal het proces nog een keer en eindig met de frambozen. Gebruik de overgebleven roomkaas voor het aansmeren van de zijkanten van de taart.

(Bron: Kattleen. Foto: ter illustratie Shutterstock)

Geef een reactie