Naar cookieinstellingen
Fra,mbozentaart van bovenaf gezien. Met kop thee en los bakje met frambozen

Frambozentaart van Katlleen

De tweede die de Heel Holland Bakt-tent mag verlaten is Katlleen. Het is jammer dat het avontuur nu al stopt, maar Katlleen heeft ervan genoten. In Tijd voor MAX maakt zij een frambozentaart van biscuitdeeg, met een roomkaasvulling en lemoncurd.

Meer lezen over hoe Katlleen haar deelname ervaren heeft? Dat kan op Heel Holland Bakt!

Ingrediënten voor het citroenbiscuit:

  • 5 eieren(op kamer tempratuur)
  • 100 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 20 gram maïzena
  • 2 eetlepels maanzaad
  • citroen rasp van 1 citroen
  • 125 gram frambozen

Voor de lemon curd:

  • 2 citroenen
  • 200 gram fijne kristal suiker
  • 125 gram ongezouten boter
  • 2 eieren

Voor de roomkaasvulling:

  • 350 gram roomkaas
  • 350 milliliter slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 75 gram fijne kristal suiker

Bereidingswijze biscuitdeeg:

Verwarm de oven op 165 graden hetelucht. Vet de bakvorm goed in met bakspray

Rasp de citroen. Scheid het eigeel en eiwit in 2 verschillende mengkommen. Voeg 75 gram suiker toe aan het eigeel en 50 gram aan het eiwit. Meng vervolgens het eigeel met de suiker en de rsp van 1 citroen tot er een licht geel beslag ontstaat.

Klop het eiwit tot dat het zo stevig wordt, dat u de kom ondersteboven kunt houden. Spatel het eiwit heel voorzichtig door het eigeel. Zeef 100 gram bloem en 20 gram maïzena door het deeg. Spatel als laatste 2 eetlepels maanzaad door het deeg
en giet het in de bakvorm en bak 45 minuten.

Bereidingswijze lemon curd:

Rasp de 2 citroenen en pers ze uit en seef het sap zodat er geen velletjes achterblijven. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een sauspan. Verwarm op een middel laag vuur.

Kluts de eieren in een kom. Als alles in de sauspan gesmolten is, kan het citroensap erbij. Gebruik nu een garde om alles rustig te mixen. Gelijk hierna kunt u beetje bij beetje de geklutste eieren toevoegen. Tijdens het toevoegen meteen met een garde up tempo roeren en blijven roeren, anders worden het een omelet in plaats van een curd. Blijft roeren tot dat het begint in te dikken, een gladde massa wordt. Als het zo dik wordt als yoghurt, mag u stoppen en de curd laten afkoelen.

Bereidingswijze roomkaasvulling:

Maak in een grote mengkom een glad beslag van de roomkaas, slagroom, het zakje klopfix en suiker met de mixer. Hierna kan de kom meteen de koelkast in.

Afwerking frambozentaart:

Snijd het biscuit in 2 lagen horizontaal. Smeer op de 1e laag de helft van de lemon curd, daar bovenop iets minder dan de helft van de roomkaasvulling en vervolgens de frambozen. Leg daar de andere biscuitlaag bovenop en herhaal het proces nog een keer en eindig met de frambozen. Gebruik de overgebleven roomkaas voor het aansmeren van de zijkanten van de taart.

(Bron: Kattleen. Foto: ter illustratie Shutterstock)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.