Naar cookieinstellingen
Duur 12:17
Gepubliceerd op 11 februari 2022

Frambozensoufflés

Om een soufflé goed te laten rijzen in de vormen is het van belang de vorm goed in te smeren. Strijk met de kwast van onder naar boven, dat helpt de soufflé omhoog te komen in de oven. Strooi als de frambozensoufflés klaar zijn er wat poedersuiker over voor een extra feestelijk (en smakelijk) effect en serveer er een bolletje ijs bij.

Ingrediënten (voor 6 stuks):

  • 40 gram bloem
  • 5 gram aardappelzetmeel (of maïzena of custard)
  • 90 g melk
  • 90 gram frambozensiroop (bijvoorbeeld van Monin)
  • 50 gram suiker
  • 70 gram eiwit
  • 15 gram kristalsuiker
  • 60 gram gesmolten boter om in te vetten
  • fijne kristalsuiker om te bestrooien
  • poedersuiker om te bestuiven

Extra nodig:

  • 6 ovenvaste schaaltjes (max. 125 milliliter inhoud)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ⁰C boven- en onderwarmte.

Vet de schaaltjes in door de binnenkant met een kwastje te bestrijken met gesmolten boter. Zorg dat je de kwast omhoog strijkt, dit helpt straks met bij rijzen van de soufflé. Doe een flinke schep fijne kristalsuiker in de schaaltjes, draai rond zodat alle kanten van de schaaltjes bedekt zijn met een laagje suiker en schud de overtollige suiker er weer uit.

Meng de bloem, zetmeel en een scheutje melk tot papje. Schenk de rest van de melk in de pan met de frambozensiroop en de suiker en verwarm. Schenk de warme melk bij het bloempapje, roer goed door en schenk alles terug in de pan. Laat de massa al roerende op matig vuur koken tot hij goed gebonden is. Schenk de gebonden massa terug in een grote kom (volledig afkoelen is niet nodig).

Klop ondertussen de eiwitten tot stijve pieken in de keukenmachine – zorg voor volledig vetvrije materialen – en voeg in 3 delen de suiker toe. Laat kloppen tot de suiker volledig is opgelost. Spatel de opgeklopte eiwitten door de frambozenmassa; eerst circa ¼ om familie te maken, vervolgens ook de rest. Spatel niet langer dan nodig.

Vul de ingevette schaaltjes tot de rand met het soufflébeslag en strijk glad af met een paletmes. Maak met je vinger net het bovenste randje van de schaaltjes vrij van beslag; dit helpt straks in de oven bij het souffleren. Bak de soufflés in circa 8 minuten af in de oven. Bestuif met poedersuiker en serveer direct.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.