Frambozen-chocolade dessert van Guido Camps
Publicatiedatum: 17 januari 2018
Voedingsdeskundige Guido Camps promoveerde onlangs aan de Universiteit van Wageningen op het verschil tussen vol voelen en vol zitten. Zijn werk en hobby’s koken en bakken, leven soms op gespannen voet. Maar volgens Guido hoort iets lekkers eten gewoon bij het leven. In Tijd voor MAX maakt hij een frambozen-chocolade dessert.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 eetlepels nougatine *
- 8 flinterdunne chocolade schijfjes**
- 12 gram meringuepoeder
- 100 gram suiker
- 112 gram weter
- 1 bakje frambozen
- 1 theelepel vanille exxence
- 100 gram pure chocolade
- 1 eetlepel suiker en wat water
* Nougatine kunt u kant en klaar kopen of zelf maken. Dit doet u door hazelnoten te bruneren. Dat is hazelnoten mengen met droge karamel en vervolgens in stukjes hakken.
**De chocolade schijfjes kunt u kant en klaar kopen of zelf maken door chocolade te smelten, vervolgens te tempreren en uit te smeren in kleine schijfjes. Bestrooi daarna met de nougatine en laat drogen.
Bereidingswijze:
Van de frambozen coulis:
Neem ongeveer de helft van de frambozen, een eetlepel suiker en wat water en kook dit in een pannetje voor 5 – 10 minuten tot het een puree is. Zeef dit en laat in een bakje afkoelen.
Van de chocolade meringue mousse:
Smelt de chocolade au bain marie.
Klop de meringue door de suiker, water en meringue poeder op te kloppen. Als het begint te schuimen voeg dan de vanille essence toe en klopt de meringue tot stijve pieken. Vouw een beetje van de meringue in de chocola om deze los te maken, en vouw dit daarna door de meringue. Als de mousse klaar is stop deze dan in een spuitzak.
Opmaak:
Strijk wat coulis op een bord, plaats een schijfje op de coulis. Spuit framboos formaat doppen mousse afgewisseld door een framboos op het schijfje en plaats een 2e schijfje hierop. Garneer het bovenste schijfje met een beetje mousse en een framboos.
(Bron: Guido Camps)