Naar cookieinstellingen
Framblijtje Cas Wolters

Framblijtjes van Cas Wolters

Cas Wolters heeft niet stilgezeten na zijn deelname aan Heel Holland Bakt. Zo staat hij inmiddels als meester voor de klas, acteert hij zo nu en dan en hij bakt ook nog volop. Cas is helemaal wild van frambozen. En daarom heeft hij een taartje gemaakt met dit fruit. Hij noemt het framblijtjes, want we worden vrolijk van taart, toch?

Ingrediënten framblijtjes:

Harde wenerdeeg

  • 50 gram suiker
  • 100 gram roomboter
  • 150 gram bloem
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 0,5 ei
  • snufje zout

Frangipane

  • 100 gram amandelmeel (of fijn gemalen amandelen)
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram roomboter

Kookschuim

  • 50 gram eiwit
  • snufje zout
  • 150 gram suiker
  • 30 gram water

Decoratie

  • 150 gram frambozenjam
  • 250 gram verse frambozen

Bereidingswijze framblijtjes:

Meng met de handen of keukenmachine de bloem, boter, zout, suiker en bakpoeder door elkaar. Voeg op het einde het ei toe. Kneed tot een soepel deeg. Maak er een plat blok van, wikkel het in folie en leg hem in 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een keukenmachine de suiker, amandelmeel en 2 eieren. Als dit homogeen is voeg je de zachte boter toe. Mix dit vervolgens goed door.

Haal het deeg uit de koelkast, bestuif je werkbank met wat bloem en rol hier het deeg uit. Neem een taartvorm van 24 cm, vet deze in met boter en bloem en bekleed vervolgens deze met deeg. Prik enkele gaten in de bodem, zodat de lucht kan ontsnappen.

Verdeel de frangipane over de bodem. Om dit gelijkmatig te verdelen kunt u het beste met een spuitzak doen. Bak het 30 minuten goudbruin. Controleer met een mes of de frangipane gaar is, door te kijken of deze er schoon en droog uitkomt.

Bereiding kookschuim/Italiaans schuim

Breng in een pan het water en de suiker aan de kook en kook tot 121 graden. Klop de eiwitten in de keukenmixer tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Vul vervolgens een spuitzak met een Saint-Honoré-spuit met schuim.

Haal de bodem uit de oven en laat deze afkoelen. Zodra deze is afgekoeld bestrijk je de bodem met frambozenjam, verdeel het Italiaanse schuim over de rand van de taart. Vul het midden met verse frambozen en brand het schuim af met een gasbrander.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.

(Bron en foto: Cas Wolters)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.