Fraise Wilhelmina van Lizet Kruyff
Publicatiedatum: 14 september 2016
Er werd altijd gedacht dat de wereldberoemde Franse kok Escoffier dit toetje speciaal voor prinses Wilhelmina heeft bedacht naar aanleiding van hun ontmoetingen in Frankrijk. Inmiddels zijn er veel aanwijzingen dat dit beroemde toetje niet in Frankrijk is bedacht, maar in Nederland. Volgens culinair historicus Lizet Kruyff is dit heel goed nieuws. Want dit betekent dat de Nederlandse culinaire tradities veel uitgebreidere zijn dan gedacht.
Ingrediënten:
Voor de Fraise Wilhelmina:
- 24 smaakvolle rijpe aardbeien
- 2 eetlepels poedersuiker
- het gezeefde sap van 2 perssinaasappelen
- 2 eetlepels kirsch
- 1⁄4 liter slagroom
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
- het merg van een halve vanillepeul
Bereiding:
Laat de de aardbeien met de poedersuiker in het sinaasappelsap en de kirsch weken . Serveer er apart lobbig geklopte slagroom bij die op smaak is gebracht met wat fijne kristalsuiker en vanille.
(Bron: Lizet Kruyff)