Foe yong hai van Francis Kuijk
Publicatiedatum: 26 april 2017
Velen kennen foe yong hai als een van de gerechten die ze nemen bij de Chinees. Volgens Francis is het ook heel makkelijk zelf te maken, gewoon voor op een doordeweekse dag, maar ook bij een feestelijke uitgebreide rijsttafel. Als Francis de foe yong hai geheel traditioneel presenteert heet dit: tumpeng. Dat is in Indonesië een symbolische manier om een maaltijd te presenteren. Wij hebben een versie van het recept zonder rijst, maar dat kunt u er natuurlijk eventueel wel zelf bij koken.
Ingrediënten(voor 4 tot 6 personen):
Voor de omelet:
- 100 gram rauwe garnalen
- 6 eieren geklutst
- 1 ui fijngesneden
- 100 gram taugé
- 100 gram spitskool
- ½ prei
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- snufje zout
- peper
- vissaus
- ½ bouillonblokje
- olie
Voor de saus:
- 150 milliliter tomatensaus
- 2 eetlepel ketjap manis
- 1 teentje knoflok uitgeperst
- scheutje azijn
- 2 eetlepel olie
- 75 milliliter water
- ½ theelepel gember poeder
- zout
- suiker
- 1 blik doperwten
Bereidingswijze:
Van de omelet:
Maak de taugé schoon. Snijd de spitskool in fijne slierten en de prei in hele dunne ringen, wassen en laten uitlekken. Meng alle ingrediënten door elkaar en bak kleine omeletjes, in een laagje olie, aan beide kanten gaar.
Van de saus:
Fruit de knoflook licht aan in de olie. Voeg alle overige ingrediënten, behalve de doperwten, toe en laat het op half-hoog vuur zachtjes koken voor ongeveer 5 minuten. Doe de doperwten erbij en laat ze door warmen.
(Bron: Francis Kuijk)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Waar is de rijst uit dit recept ? Wat is tumpeng ?
Beste Maria1, hartelijk bedankt voor uw reactie. Wij hebben van Francis het recept van de foe yong hai gekregen, zonder de rijst. Maar u kunt er zelf eventueel natuurlijk wel rijst bij koken. Tumpeng is een Indonesische manier om een de maaltijd te presenteren.