Foe Yong Hai
Foe Yong Hai kunt u natuurlijk ook bij de Chinees afhalen. Maar er gaat niets boven het gerecht zelf maken. Mounir heeft makkelijk recept waarmee u in en handomdraai een heerlijke en gezonde Foe Yong Hai op tafel zet.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 prei
- 250 gram kastanjechampignons
- zonnebloemolie
- 4 eieren
- peper, zout
- 2 teentjes knoflook
- 200 milliliter passata
- 3 eetlepels gembersiroop
- scheutje rijstazijn
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de ui. Schil en halveer de wortel en snijd in dunne halve ringen. Halveer de prei in de lengte en was de prei. Snijd in dunne halve ringen. Snijd de champignons in plakken. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de groente circa 5 minuten op hoog vuur.
Kluts de eieren en voeg de gebakken groente toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm nog een scheutje olie in de koekenpan en schenk de eieren met groente in de pan. Bak in circa 10 minuten de omelet om en om goudbruin en gaar. Keer tussendoor om met eventueel behulp van een bord.
Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de passasta, gembersiroop en azijn toe en verwarm circa 2 minuten op laag vuur. Halveer de omelet.
Verdeel de rijst over borden. Serveer met omelet en schenk hier de saus overheen.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Het was even aanpoten. Heb het niet helemaal gered in een kwartier, maar het was heerlijk! Ik ga het vast nog vaker maken!