Naar cookieinstellingen
Flensjestaart Fina

Flensjestaart van Fina Vona

In 2015 deed Fina Vona mee aan Heel Holland Bakt. Want bakken, daar is Fina dol op. Maar mede door de reuma viel het meedoen aan het programma haar zwaar. De lange dagen en het vele staan brak Fina op. Gelukkig heeft ze nog steeds veel plezier in bakken en maakt ze een flenjestaart met meringue.

Ingrediënten:

Voor de flensje in 5 kleuren:

  • 5 verschillende kleuren kleurstof
  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • 16 gram vanille suiker
  • 4 eieren
  • 500 milliliter volle melk
  • 60 gram gesmolten roomboter
  • extra boter om de flensje in te bakken

Extra nodig:

  • koekenpan met een doorsnee van 20 centimeter

Voor de crème tussen de flensjes:

  • 8 eierdooiers
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 40 gram bloem
  • 700 milliliter volle melk
  • en het merg van 1 vanille stokje

Extra:

  • Als topping vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of blauwe bessen

Bereidingswijze:

Van het flensjesbeslag: 

Zeef de bloemen samen met het zout en maak er een kuiltje in.

Klop in een andere kom de eieren, melk en gesmolten boter door elkaar en meng dit vanuit het midden tot een mooi vloeibaar beslag. Gebruik hiervoor een handmixer. Dat voorkomt vervelende klontjes in het beslag.

Laat het beslag 30 minuten rusten.

Van de vanille crème :

Verwarm in een pan de melk samen met de merg van het vanille stokje op een middelhoog vuur.

Klop in de tussentijd in een ruime kom de eidooiers samen met de suiker tot een bleke massa. Voeg de bloem toe en mix dit mee.

Giet zodra de melk wat gaat borrelen voorzichtig al kloppend wat bij het eiermengsel. Giet net zolang door totdat de pan leeg is. Giet het mengsel vervolgens terug in de pan en verhit (op middelhoog vuur) dit ongeveer 2 minuten  al roerend tot het indikt.

Dek de saus af met plastic folie en zet weg.

Kleuren en bakken van de flensjes:

Verdeel het flensjes beslag over 5 schalen. Druppel voorzichtig de kleurstof in de schalen. Roer goed door.

Bak de flensjes met 2 koekenpannen tegelijk. Smelt een klontje boter in de pannen en bak de flensjes om en om.

Opmaak:

Verdeel wat van de vanillecrème over elk flensje en bouw de taart op.  Eindig met de vanillecrème en daar bovenop met het fruit.

Tip: u kunt de flensjes in een bakvorm van 20 centimeter doorsnede leggen met een afneembare rand. Dat maakt de taart nog strakker.

(Bron: Fina Vona)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.