Flatbread met harissa-spitskool en halloumi
Publicatiedatum: 23 december 2021
Halloumi is steeds vaker op het menu terug te vinden. Niet gek, want de stevige kaas is zowel te bakken als te grillen en laat zich makkelijk combineren met andere smaken. Mounir bakt de halloumi en serveert er flatbread en harissa-spitskool bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel tomatenpuree
- olijfolie
- 1 citroen
- peper, zout
- 1 kleine spitskool
- 2 grote flatbread
- 225 gram halloumi
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de peper in dunne ringen. Pel en hak de knoflook. Doe de rode peper, knoflook, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder, tomatenpuree en een flinke scheut olie in het bakje van de staafmixer.
Rasp naar smaak citroenschil en voeg het sap van de halve citroen toe. Breng op smaak met peper en zout en mix het geheel tot harissapasta.
Halveer de spitskool, verwijder de kern en snij de spitskool in dunne reepjes. Verwarm een scheutje olie in de wok en bak de spitskool circa 5 minuten. Voeg de harissa toe en bak nog circa 1 minuut. Verwarm de flatbread kort in de oven.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Snijd de halloumi in plakjes en bak in circa 3 minuten om en om goudbruin.
Verdeel de harissa-spitskool over de flatbreads. Lepel daar de Griekse yoghurt over en leg er de halloumi op. Besprenkel nog met wat olijfolie en serveer de flatbread dubbelgeklapt.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Harissa is door de Unesco geclassificeerd als werelderfgoed.
Harissa is een puree van rode pepers die van Maghreb oorsprong is. De pepers worden in de zon gedroogd en vervolgens geplet met kruiden, zoals komijn, koriander en karwij.
We gebruiken geen tomatenpuree of citroen.