Naar cookieinstellingen
flammkuchen

Flammkuchen van Sandra

Vanavond treedt Og3ne op in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Bij een feestelijk avondje buizen hoort natuurlijk iets lekkers zoals Flammkuchen. U kunt ze maken met verschillende ingrediënten erop: spek en uit of met kip of zalm.

Ingrediënten:

Basisrecept flammkuchen deeg:

  • 350 gram bloem
  • 2,5 deciliter water
  • 2,5 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 200 milliliter crème fraiche
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • 1 theelepel suiker

Van de verschillende toppings:

Flammkuchen met spekjes, ui en gruyère

  • 4 uien, in dunne ringen gesneden
  • 250 gram spekblokjes, uitgebakken
  • 200 gram gruyère, geraspt

Flammkuchen met kip, rode ui en chili mayonaise

  • 1 kipfilet, in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • handje rucola
  • 3 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel Nescafe
  • 1 theelepel srirachasaus of tabasco
  • zout en peper

Flammkuchen met zalm, wakame en wasabi mayonaise

  • 150 gram zalmfilet (vers)
  • 3 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel wasabi
  • 250 gram zeewiersalade of wakame
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Van de flammkuchen:

Meng het water, de gist en de suiker. Laat een minuut of 5 staan. Doe de bloem in een kom en giet het gistmengsel erbij met 2 eetlepels olie. Meng door elkaar. Voeg het zout toe en kneed in 10 minuten tot een soepel deeg. Dit kunt u met de hand doen of met behulp van een keukenmachine. Is het deeg te droog, voeg dan een beetje water toe. Net zoveel tot het een soepel deeg is. Leg de bol deeg in een ingevette kom. Dek af met plastic folie en laat een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 250 graden. Leg de bakplaat in de oven zodat deze al goed heet is als u de deegbodem erop legt.  Heeft u een ovensteen, dan kunt u deze in plaats van de bakplaat voorverwarmen in de oven.

Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een flinterdunne ovale plak (20 x 30 centimeter). Leg de deegbodem op bakpapier. Smeer in met crème fraîche en kruid met peper en zout. Beleg met een topping naar keuze. Bak in 10 tot 15 minuten goudbruin. Let op: de zalmtopping gaat er pas na het bakken van de deegbodem op.

Flammkuchen met spekjes, ui en gruyere

Verdeel de gebakken spekjes, uiringen en geraspte gruyere over de deegbodem. Bak de flammkuchen in 10 tot 15 minuten krokant en goudbruin.

Flammkuchen met kip, rode ui en chili mayonaise

Bak de kipreepjes om en om bruin. Verdeel de kip en rode uiringen over de deegbodem. Bak de flammkuchen in 10 tot 15 minuten krokant en goudbruin. Meng de mayonaise met de Nescafe en srirachasaus of tabasco. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de flammkuchen met wat verse rucola.

Flammkuchen met zalm, wakame en wasabimayonaise

Haal de deegbodem uit de oven. Laat iets afkoelen. Snijd de zalm in dunne plakjes. Meng de mayonaise met de wasabi. Verdeel de zalm, wasabimayonaise en wakame over de krokant gebakken bodem.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie

Reacties (3)

    Greet Baas says:

    Helaas ontbreekt bij het basisrecept voor de bodem de hoeveelheid water!!

      MAX Vandaag says:

      Beste Greet Baas, hartelijk dank voor uw bericht. Wij gaan dit voor u navragen.

      MAX Vandaag says:

      Beste Greet Baas, we hebben het recept inmiddels aangevuld. U kunt starten met 2,5 deciliter water. Is het deeg te droog, voeg dan een beetje water toe. Net zoveel tot het een soepel deeg is.

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.