Flammkuchen van Sandra
Publicatiedatum: 11 mei 2017
Vanavond treedt Og3ne op in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Bij een feestelijk avondje buizen hoort natuurlijk iets lekkers zoals Flammkuchen. U kunt ze maken met verschillende ingrediënten erop: spek en uit of met kip of zalm.
Ingrediënten:
Basisrecept flammkuchen deeg:
- 350 gram bloem
- 2,5 deciliter water
- 2,5 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel zout
- 200 milliliter crème fraiche
- 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
- 1 theelepel suiker
Van de verschillende toppings:
Flammkuchen met spekjes, ui en gruyère
- 4 uien, in dunne ringen gesneden
- 250 gram spekblokjes, uitgebakken
- 200 gram gruyère, geraspt
Flammkuchen met kip, rode ui en chili mayonaise
- 1 kipfilet, in dunne reepjes gesneden
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
- handje rucola
- 3 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel Nescafe
- 1 theelepel srirachasaus of tabasco
- zout en peper
Flammkuchen met zalm, wakame en wasabi mayonaise
- 150 gram zalmfilet (vers)
- 3 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel wasabi
- 250 gram zeewiersalade of wakame
- peper en zout
Bereidingswijze:
Van de flammkuchen:
Meng het water, de gist en de suiker. Laat een minuut of 5 staan. Doe de bloem in een kom en giet het gistmengsel erbij met 2 eetlepels olie. Meng door elkaar. Voeg het zout toe en kneed in 10 minuten tot een soepel deeg. Dit kunt u met de hand doen of met behulp van een keukenmachine. Is het deeg te droog, voeg dan een beetje water toe. Net zoveel tot het een soepel deeg is. Leg de bol deeg in een ingevette kom. Dek af met plastic folie en laat een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 250 graden. Leg de bakplaat in de oven zodat deze al goed heet is als u de deegbodem erop legt. Heeft u een ovensteen, dan kunt u deze in plaats van de bakplaat voorverwarmen in de oven.
Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een flinterdunne ovale plak (20 x 30 centimeter). Leg de deegbodem op bakpapier. Smeer in met crème fraîche en kruid met peper en zout. Beleg met een topping naar keuze. Bak in 10 tot 15 minuten goudbruin. Let op: de zalmtopping gaat er pas na het bakken van de deegbodem op.
Flammkuchen met spekjes, ui en gruyere
Verdeel de gebakken spekjes, uiringen en geraspte gruyere over de deegbodem. Bak de flammkuchen in 10 tot 15 minuten krokant en goudbruin.
Flammkuchen met kip, rode ui en chili mayonaise
Bak de kipreepjes om en om bruin. Verdeel de kip en rode uiringen over de deegbodem. Bak de flammkuchen in 10 tot 15 minuten krokant en goudbruin. Meng de mayonaise met de Nescafe en srirachasaus of tabasco. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de flammkuchen met wat verse rucola.
Flammkuchen met zalm, wakame en wasabimayonaise
Haal de deegbodem uit de oven. Laat iets afkoelen. Snijd de zalm in dunne plakjes. Meng de mayonaise met de wasabi. Verdeel de zalm, wasabimayonaise en wakame over de krokant gebakken bodem.
(Bron: Sandra Ysbrandy)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Helaas ontbreekt bij het basisrecept voor de bodem de hoeveelheid water!!
Beste Greet Baas, hartelijk dank voor uw bericht. Wij gaan dit voor u navragen.
Beste Greet Baas, we hebben het recept inmiddels aangevuld. U kunt starten met 2,5 deciliter water. Is het deeg te droog, voeg dan een beetje water toe. Net zoveel tot het een soepel deeg is.