Fish & chips
Fish & chips is een typisch Engels gerecht. In Engeland zelf wordt het traditioneel gegeten in kranten! Sandra maakt haar heel eigen versie met chips van pastinaak, winterpeen en zoete aardappel.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 2 pastinaken
- 1 winterpeen
- 300 gram zoete aardappel
- olijfolie
- Peper, zout
- 30 gram bloem
- 1 ei
- 30 gram paneermeel
- 2 kabeljauwfilets
- 2 eetlepels kwark
- 1 theelepel mosterd
- 1 citroen
- 75 gram veldsla
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de pastinaken, winterpeen en zoete aardappel en snijd in frietvorm. Verdeel de gesneden groente over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Bak de groente in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Hussel tussendoor.
Kluts het ei. Doe de bloem en paneermeel in twee diepe bord. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Wentel de kabeljauw eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door de paneermeel. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar.
Meng in een kom de kwark en mosterd. Pers hierboven naar smaak wat van de citroen en breng op smaak met peper en zout. Voeg de veldsla toe en roer door.
Verdeel de gebakken groenten over borden. Leg er een gebakken kabeljauw bij en serveer met de salade.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Dit is weer zo’n voorbeeld van desinformatie door MAX.
“In Engeland zelf wordt het traditioneel gegeten in kranten”, in Engeland werden vroeger (voor 1985) fish&chips verpakt in oude kranten (en niet gegeten IN kranten). Er is dus geen sporake van “WORDT” maar van WERD en het is dus een nieuwtje van ruim 30 jaar geleden.
Goh, wat een relevante informatie.
Overigens wordt de traditionele fish bij de chips niet gepaneerd zoals dit recept suggereert maar door een batterbeslag gehaald voor het bakken.