Financiers van Robèrt van Beckhoven
Financiers zijn Franse cakejes op basis van amandelmeel. In het recept spreekt Robèrt over een broyage. Broyage is een mengsel van amandelmeel en poedersuiker. De verhouding tussen deze ingrediënten is 1:1, dus gebruik evenveel poedersuiker als amandelmeel. Het deeg voor de financiers moet wel 24 uur rusten, dus begin op tijd met de voorbereidingen.
Ingrediënten:
- 110 gram amandelmeel
- 110 + 50 gram poedersuiker
- 135 gram eiwit
- 100 gram boter
- 40 gram bloem, gezeefd
Extra nodig:
- minimuffintray, ingevet of een flexipanmatje
- plasticfolie
- keukenthermometer
Bereidingswijze:
- Meng het amandelmeel met 110 g poedersuiker tot een broyage.
- Klop eerst de eiwitten goed los, dan pas 50 g poedersuiker erbij en goed mengen door de broyage.
- Verwarm de boter tot 140 ⁰C. Voeg toe aan het amandelbeslag en spatel tot slot de bloem erdoor. Dek af met plasticfolie en laat 24 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 ⁰C.
- Vul de minimuffintray met het beslag en bak de financiers in ongeveer 10 minuten gaar.
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Hallo,
Heerlijk recept waarmee ik veel succes heb.
Zeker bij mijn huisgenoot die geen eidooiers mag eten.
Het is de eerste maal dat de ‘financiers’ zo goed lukken en zo lekker zijn.
Dus, bedankt Robert, Je bent een kei in je vak!