Filosoof/jachtschotel
Publicatiedatum: 25 november 2014
Ingrediënten:
- 400 gram koud vlees
- 500 gram koude aardappelen
- 1 grote ui
- bruin van jus met water verdunt
- 200 gram gekookte groenten
- 2 deciliter melk
- 30 gram boter
- nootmuskaat
- zout
Bereiding:
Fruit de gesnipperde ui in de boter.
Snijd het vlees in stukjes, stoof het met de gebruinde uien, de groenten en verdunde jus tot het mals is geworden.
Maak de aardappelen fijn. Vermeng ze met melk, iets zout en geraspte nootmuskaat.
Leg dan laag om laag de aardappelen en vlees (beiden moeten vrij vochtig zijn) in een met boter ingewreven vuurvaste schotel. Zorg dat de bovenste laag uit aardappelen bestaat.
Maak de schotel af met parneermeel en een klontje boter. Laat de schotel in de oven op 180 graden een half uur door en door warm en bruin worden.
(Bron: Léon Stam)