Zalm in filodeegpakketje met spinazie van Robèrt van Beckhoven.

Filodeegpakketjes met spinazie en zalm van Robèrt van Beckhoven

Het is haast een soort cadeautje, deze filodeegpakketjes. Wanneer u hem opensnijdt, ziet u de spinazie en zalm. Robèrt van Beckhoven maakt het recept in Tijd voor MAX.

Kies zelf de hoeveelheid ingrediënten, voor het aantal personen dat u bent.

Ingrediënten

  • 3 vellen filodeeg
  • Boter (gesmolten)
  • Verse spinazie
  • Zalmmoot
  • Peper en zout
  • Ui
  • Knoflook
  • Ei (om te bestrijken)

Bereiding filodeegpakketjes

Laat de filodeeg ontdooien onder een theedoek. Pak 1 vel filodeeg en besmeer met boter. Leg daar een 2e vel bovenop en smeer weer in met boter. Herhaal met de laatste vel filodeeg.

Bak de verse spinazie in de pan en breng op smaak met peper, zout, ui en knoflook. Leg de spinazie daarna op een plaatje of een plank en rol de zalmmoot hierin. Vouw daarna het filodeeg eromheen, zoals bij een loempia. En vouw de onderkant van het filodeeg over de vulling heen. Vouw de zijkanten naar binnen en rol dan verder op. Druk de sluiting iets aan.

Bestrijk het filodeegpakketje af met wat losgeklopt ei. Bak daarna in een voorverwarmde oven van 200 graden voor zo’n 20 minuten.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: redactie Tijd voor MAX)

Geef een reactie