Feestelijke kruidnoten
Publicatiedatum: 30 november 2016
Nog maar een paar nachtjes tot pakjesavond. En wat is er lekkerder dan een schaal zelfgebakken kruidnoten op tafel? Onderstaand recept biedt gegarandeerd succes!
Ingrediënten (voor ongeveer 30 stuks):
- 125 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 60 gram zacht boter
- 3 el melk
- 1 tl speculaaskruiden
- ¾ tl anijs, gemalen
- 50 gram witte chocoladecallets of fijngehakt
- 50 gram pure chocoladecallets of fijngehakt
- 100 gram discodip/spikkel
Bereiding:
Doe bloem, bakpoeder, suiker en boter, in een grote kom en kneed dit goed door elkaar. Voeg dan 2 eetlepels melk toe en kijk of het deeg mooi soepel wordt. Als het deeg nog kruimelig is, kun je de laatste eetlepel melk toevoegen. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen.
Meng het ene deel met de speculaaskruiden en het andere deel met de anijs. Verpak beide degen in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Verdeel het deeg in stukjes van 10 gram. Rol hier balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kruidnoten in 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
Smelt de beide soorten chocolade au bain marie. Doe de gesmolten chocolade in spuitzakjes of cornetjes van bakpapier. Decoreer de kruidnoten met chocoladestrepen. Dip sommige kruidnoten voorzichtig in de discodip voor een extra feestelijk effect.